27 Ocak 2011 Perşembe

CİĞER KAVURMA



Yoğun geçen 3 günün ardından sonunda mutfaktayım.Pazar  telaşıyla başladı bu gün.Her zamanki gibi erkenden alındı tazecik yeşillikler, meyveler ve eve gelindi. Bir güzel yıkanıp yerleştiler buzdolabının başköşesine.Ocakta haşlanmakta olan nohut, sobanın yanına mayalanmaya bırakılan poğaça hamuru ve mikserde karışan kek.Mutfakta bu gün bayram mı var ne:)





Sırasıyla fırını ziyaret ettiler kek ve poğaça hanımlar.Evi sardı misssssss gibi kokular.O da ne akşam yemeği vakti geldi çattı.Önceden alınıp dondurulmuş olan ciğer çıkarılmıştı dolaptan bir kaç saat öncesinden ki,  incecik doğransın.




Öyle uzun uzun anlatmanın alemi yok.Bakır saç ateşe oturtulur ve ısınması beklenir.Bolca fındık yağı eklenir ve kaynama noktasına gelince incecik doğranmış ciğer çıkar sahneye.Bir tutam karabiberle süslenen ciğer, kavrulana kadar yavaş yavaş karıştırılır.Bu sırada yarım halka doğranan soğan tuzla ovulur ve servis tabağına alınır.Üzerine  yerleşiverir  kavrulmuş olan ciğer.Yanında bol roka, limon.Daha ne bekliyorsunuz buyrun sofraya, soğumadan.



Pazara gidip de  nergis almamak mümkün mü acaba?...



3 yorum:

  1. ciğerinden nergisine kadar miss gibi tam benlik bir sofra....bakır tavada ben burdayım diyor hani...ya evde yer kalmadı olsa alacagım bundan da..:)))...elerinize sağlık....herşey mükemmel...

    YanıtlaSil
  2. Bakır ,toprak ve döküm demir kaplardan asla vazgeçemem.Yemekleri öyle bir değiştiriyorlar ki, inanılmaz.Ben hiç düşünmeden alın derim.Yer bulunuyor bir şekilde:)

    YanıtlaSil
  3. Anlatımın beni bitirdi o mutfakta olmayı istedim hepsinden özellikle de saçta yapılan ciğerden tatmak istedim. Bayılırım ciğere harika görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil