Malzemeler
- 2 bağ karalahana
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet tavuk kalça
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 avuç pirinç
- 1 avuç bulgur
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- karabiber, pulbiber
Yapılışı
- Yıkayıp, doğradığınız karalahanaların kalın kısımları yumuşayana kadar haşlayın.
- Başka bir tencereyi ısıtın, yağı ve soğanları koyup karamelleştirin.
- Minik minik doğranmış tavukları tencereye alıp kavurun.Köriyi ekleyin ve karıştırın.
- Salçayı ve baharatları da tencereye alıp, karıştırın.
- Haşlanmış olan karalahananın suyunu süzüp salçalı karışıma ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyin.
- Yıkanmış pirinç ve bulguru tencereye alın .
- Piriçler pişince ocağı kapatıp,servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder