Malzemeler
- 185 gr tereyağı
- 220 gr toz şeker
- 125 ml portakal suyu
- 3 yumurta
- 60 ml süt
- 50 gr haşhaş tohumu
- 1 adet portakalın kabuğu
- 300 gr un
- 1 paket kabartma tozu
Şurup için
- 220 gr toz şeker
- 180 ml portakal suyu
Yapılışı
- Tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın.
- Yumurtaları ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip mikserleyin.
- Süt ve haşhaşları da karışıma ilave edin.
- Unu eleyin ve kabartma tozu ile karıştırıp sıvı karışıma ilave edin.1-2 dk mikserle karıştırın.
- Hamuru yağlı kağıt sermiş olduğunuz kek kalıbına aktarıp, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.
- Keke pişerken şurup için toz şeker ve portakal suyunu karıştırıp kaynatın.
- Keki fırından çıkarın ve sıcak şerbeti üzerine dökün.Soğuyunca servis yapın.
Haşhaşlı keki sade olarak yaptım ancak,portakallı denememiştim..
YanıtlaSilGörüntüye bakılırsa dumle lezzetli olmuş :)
Ellerine sağlık..
sevgilerimle..