7 Ocak 2011 Cuma

KAĞITTA BİBERİYELİ BONFİLE

Perşembe günü oldukça yoğun bir gündü.Bir yandan pazar telaşı, bir yandan ofisteki işler... diğer yanda ise "bel okulu".Evet "bel okulu" yanlış okumadınız.İnsana ilk başta garip geliyor.Bir fizyoterapist eğitmenliğinde başladık dün ilk derse.

Belimizi korumayı , güçlendirmeyi amaçlıyor dersler kısaca.Gün içinde hepimiz farkında olmadan öyle hatalı hareketler yapıyoruz ki omurgamızın zarar görmesine sebep oluyoruz.İşte bunu önlemek için neler yapmamız gerektiğini öğreniyoruz bu derslerde.Belimize gün içinde binen yükü nasıl minimuma indirebiliriz sorusunun cevabını ve omurgamızı güçlendirmek ,aynı zamanda da rahatlatmak için yapmamız gereken basit ama bir o kadar da önemli egzersizleri öğreniyoruz.

Oturur pozisyonda belimize, ağırlığımızın 3 katı yük, ayaktayken 2 katı yük ve yatarken de en az yükü yüklediğimizi öğrendiğimde çok şaşırdım.Vaktimizin çoğunu oturarak geçirdiğimizi düşünürsek kendimizi ne kadar da çok zorluyoruz.Çözüm doğru egzersizleri yapmakta yatıyor.Yani kendimizi bakıma almamız da.

Bel okulu bir aylık bir programdan oluşuyor.Bakalım daha neler öğreneceğim ve tabi sizlerle paylaşacağım.Belki sizin bulunduğunuz şehirlerde de vardır böyle programlar.Dikkat kesilmekte fayda var bence.

Gelelim yemeğimize yeni yıl bana çok uğurlu geldi.Her şeyiyle yeni bir yıl  oldu.Bunlardan biride yeni fırınım.Dün tüm koşturmacanın arasında yemeği bahane edip ilk denemeyi yapıverdim.Sonuç mu:  bayıldım desem:)Bir de kek yapıp demek gerek.







Malzemeler


- 350 gr dana bonfile
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı taze biberiye
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 8-10 adet arpacık soğan
- deniz tuzu

Yapılışı


  1. Etin sığacağı büyüklükte bir kaba doğramış olduğunuz sarımsakları, biberiyeyi, zeytinyağını ve kalan baharatları ekleyip karıştırın.
  2. Kasabınıza etin sinirlerini aldırmayı unutmayın.Hazırlamış olduğunuz sosun içine eti koyun ve her tarafına dağılmasını sağlayın.
  3. Eti buzdolabında mümkünse 1 gece dinlendirin.
  4. Dinlenmiş olan eti ısıttığınız çelik tavaya koyun.2-3 dk bekleyin, etin diğer yüzünü çevirin.Et tavadan ayrılmıyorsa zorlamayın.Henüz yeterince kızarmamış demektir.Kızardığında kendiliğinden tavayı bırakacaktır.Etin tüm yüzeyine aynı işlemi uygulayın.Bu şekilde eti mühürlemiş oluyoruz.Yani tüm suyunu içine hapsetmiş oluyoruz.


Mühürlemiş olduğumuz etin görüntüsü
         5.   Eti sosuyla birlikte yağlı kağıda alıyoruz.Soğanları da ekleyip kağıdı hava almayacak şekilde kapatıyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
         6.   210 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk pişiriyoruz.Az pişmiş sevenler için 30 dk yeterli olacaktır.
         7.   Servis tabağına alıp, dilimleyerek servis yapın.


    Dilerseniz et için hazırladığınız sosun aynısını küçük patatesler için hazırlayıp,patatesleri de yağlı kağıda sararak pişirebilirsiniz.Etin yanında güzel bir garnitür oluyor.


    Afiyetle...

    3 yorum:

    1. Harika bir yemek olmuş et yanında patates süper. Ellerine sağlık afiyetler olsun.

      YanıtlaSil
    2. Bel eğitimi hepimize lazım. Ne çok hata yapıyoruz otururken, dururken, eğilirken...

      YanıtlaSil
    3. harika bir ana yemek ellerine sağlık canım

      YanıtlaSil