30 Aralık 2010 Perşembe

YILBAŞI YEMEĞİ VE FIRINDA HİNDİ

Yılbaşında tatile çıkmaktı planımız ama hayal oldu.İşte bu nedenle annecim erkene aldı yılbaşı yemeğini.Geçen yıl ben yapmıştım hindiyi doğaçlama bir tarifle.Çok lezzetli olmuştu ve yumuşacıktı.Öyle beğenildi ki , bu yıl da benim yapmam kararlaştırıldı.Ancak ofiste işler yoğunlaşınca anneme kaldı.Ben sadece sosunu hazırladım.Canım annem ve babamsa bu güzelim sofrayı ve yemekleri hazırladı.










Malzemeler

- 3-5 kiloluk hindi
- 10-15 adet arpacık soğan
- 10-15 adet soyulmuş kestane
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı balsamik sirke
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- 1 kök taze zencefil
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı


  1. Zencefili rendeleyin.
  2. Zeytinyağı, sirke, soya sosu ve tüm baharatları güzelce karıştırın.
  3. Yıkadığınız hindiyi hazırlamış olduğunuz sosla iyice ovalayın.
  4. Hindiyi en az 2 saat ,mümkünse 1 gece dinlendirin.Arada bir alt üst edip ovalayın.
  5. Unladığınız fırın poşetine hindiyi koyun.Kalan sosa soyulmuş arpacık soğanları ve kestaneyi ekleyip karıştırın, hindinin içini doldurun.Tüm sosu da fırın poşetine dökün.Ağzını bağladığınız fırın poşetini 5-6 yerinden delin.
  6. Hindiyi 200 dereceye ısıttığınız fırında 1,5-2 saat pişirin.(Pişince bacakları gövdeden ayrılıyor.)
  7. Fırın poşetini kesip, dilimleyerek servis tabağına alın.Üzerine sosundan gezdirin.


Tatlısız yemek olmaz değil mi:) İşte size anne revanisi...


Sağlıklı ve mutlu bir yıl dileğiyle, iyi seneler.

2 yorum:

  1. tüm sevdiklerinle,
    daima huzur ve keyifle nice yıllar diliyorum..
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nice güzel sofralarda sevdiklerinle buluşman dileğiyle mutlu yıllar

    YanıtlaSil