Oldukça başarılı oldu.Kesinlikle sert değildi.Haşlama işleminden sonra tencerenin kapağını açtığımda yayılan koku muhteşemdi.Üstelik kalan tavuk suyunu 2-3 saat bekletip süzerken bile mis gibi kokuyordu.Market tavuklarının haşlama kokusu hiç de güzel olmuyor.Süzdüğüm tavuk suyunu buz poşetlerine boşaltıp dondurucuya kaldırdım.Böylelikle doğal bulyonum oldu.En az kokusu kadar cezbedici bir lezzeti de vardı.İmkanınız olursa mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- taşlık ve ciğeri
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı dereotu
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- deniz tuzu
- haşlamak için su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- zeytinyağı
Yapılışı
- Tavuğun taşlık ve ciğerini küçük küçük doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
- Dolmalık fıstığı kavrulmakta olan ciğere ekleyin.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ciğere ekleyin ve kavurun.
- Kıyılmış dereotu, kuş üzümü, karabiber, pul biber, yenibahar ve deniz tuzunu ekleyin, karıştırıp ocağı kapatın.
- Yıkamış olduğunuz tavuğun içini hazırladığınız pilavla doldurun.Mutfak ipiyle tavuğun karnını dikin.
- Tavuğu düdüklü tencereye alıp üstünü örtmeye yakın su ekleyin.İkiye böldüğünüz havuç ve soğanı tencereye koyun.
- Bir tutam deniz tuzu ve bir tutam karabiber serpip 40 dk pişirin.
- Süre sonunda haşlanmış olan tavuğu düdüklüden alıp suyunu süzdürün.But ve kanatlarını bıçakla gövdeden ayırın.Bu şekilde daha kolay kızarıyor.
- Tereyağını bir tavaya alıp kızdırdıktan sonra tavuğu koyup ocakda yüksek ateşte kızartın.
- Tabağa aldığınız tavuk ve pilava limon sıkarak servis yapınız.Afiyet olsun.
Not: Bu tarifi market tavuğu ile yaparsanız haşlama süresinin daha kısa olacağını hesaba katmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder