3 Aralık 2010 Cuma

IZGARA KÖREK MANTARI


Malzemeler


- 1 kilo körek mantarı
- 1/2 çay bardağı zeytiyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
- tuz

Yapılışı


1- Saplarından ayırdığınız mantarları genişçe bir tepsiye düz kısmı alta gelecek şekilde dizin.Bolca tuzlayın ve mantarlar suyunu salana kadar (yaklaşık 4-5 saat) beklemeye alın.
2- Suyunu bırakarak yumuşamış olan mantarları bol suyla güzelce yıkayın.Böylelikle hem tuzdan hemde çamurdan arındırmış olursunuz.
3-Yıkadığınız mantarları parçalamadan sıkabildiğiniz kadar sıkın.Amacımız yıkarken emmiş olduğu suyu atmak.
4- Isıtılmış ızgarada bu mangalda olabilir,mantarların her iki tarafını da pişirin.
5- Pişen mantarları elinizle parçalayın.
6- Ayrı bir kapta  zeytinyağı,limon suyu ve rendelenmiş sarımsakları beyazlaşana kadar karıştırın.
7- Ilımış olan mantarlara zeytinyağlı karışımı döküp servise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder