Bu pasta, Lezzet Dergisi Aralık sayısının kapağını süslüyordu ve görüntüsü beni mest etmeye yetmişti.Dün akşam deneme fırsatı buldum.Üst süslemesini kendimce yaptım, tarife sadık kalmadan.Ama elimde o malzemelerden olsaydı aynısını yapardım.Çünkü çok güzel görünüyordu.
Şekeri bana biraz fazla geldi.Tekrar yaparsam 1 bardak şeker eklemeyi düşünüyorum.Aa tabi bir de meyve şekerlemesi yerine evimde bulunan kuru meyvelerden kullanacağım.Güzel ve kolay bir pasta oldu.Ama yaş pasta gibi değil, daha kuru bir pasta oluyor.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı meyve şekerlemesi
- 150 gr soyulmuş badem
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı
- Yumurtalar ve toz şekeri mikserle çırpın.
- Sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyin ,çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyip yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserle karıştırın.
- Meyve şekerlemelerini una bulayın ve bademlerle birlikte hamura ilave edin.Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba hamuru dökün.180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dk pişirin.
- Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşana kadar çırpın.
- Kek iyice soğuyunca krem şantiyi üzerine yayın.Üzerini portakal kabukları ve dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder