Malzemeler
- 350 gr mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 dal maydanoz
- 3 dal dereotu
- kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı
- Soğanı rondadan geçirin.
- Temizleyip yıkadığınız mantarları da rondodan geçin.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
- Rondodan geçirdiğiniz soğanı, mantarı, doğramış olduğunuz maydanoz ve dereotunu genişçe bir kaseye alın.
- Unu ve baharatları ekleyip karıştırın.Ne çok cıvık, ne de çok sert bir hamur olmamalı.Kullanılan mantarın cinsi içindeki su miktarını değiştireceği için daha fazla ya da daha az un eklemeniz gerekebilir.
- Düz bir yüzeye un serpiştirin ve hamuru üzerine alın.Gerektiğinde un serperek ( ele yapışmaması için) rulo hale getirin.Parmak kalınlığında olana kadar inceltin ve 4-5 cm'lik parçalara kesin.
- Kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder