Hastalık devam ediyor maalesef .Dün az da olsa iyi hissedince kendimi ayaklandım ; biraz yemek, biraz bahçe....Ama acısı bu gün çıkıyor o ayrı.
Bunlar bahçemde soğuk havaya meydan okuyanlar:
Bu da aloe vera çiçeği
ımmmmmmmmmmmmm.....mis .....mis....kokusu geliyor muuu?
Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 1/2 kilo yağsız kıyma
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 adet irice soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- karabiber, pulbiber, tuz
- üzerine serpmek için kıyılmış maydanoz
- zeytinyağı
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup, halka halka doğrayın.Biberlerin saplarını kesin.
- Derin bir tavaya bolca zeytinyağı koyup patlıcan ve biberleri kızartın.Patlıcanlar kararmasın.
- Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp, yarım halka doğradığınız soğanları kavurun.Soğanlar şeffaflaşırken sarımsakları ve kıymayı ekleyin.
- Domatesin kabuğunu soyarak küp küp doğrayın.
- Kavrulmakta olan kıymanın içine salça ve domatesi ekleyip karıştırın.Pişmeye bırakın.
- Kıymalı malzemenin baharatlarını ekledikten sonra ocağı kaptın.
- Güvecin içine kızartmış olduğunuz patlıcanları dizin ve üstüne kıymalı karışımdan serpiştirin.Bu şekilde elinizdeki malzemeyi bitirin.Üstüne de kızarttığınız biberleri yerleştirin ve 1 bardak ılık su ekleyin.
- Bu şekilde hazırlamış olduğum yemeği ben genelde odun ateşinde pişiririm.Kokulu kokulu bir başka olur tadı.Böyle bir imkanınız yoksa ikinci pişirme işlemini fırında yapabilirsiniz.
- Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpmeyi sakın unutmayın.Afiyet olsun.
aloe veradan çok odun ateşinde pişmiş yemek kokusu aldım.....:))....ellerinize sağlık
YanıtlaSil