13 Aralık 2010 Pazartesi

PATLICAN MUSAKKA

Hastalık devam ediyor maalesef .Dün az da olsa iyi  hissedince kendimi ayaklandım ; biraz yemek, biraz bahçe....Ama acısı bu gün çıkıyor o ayrı.

Bunlar bahçemde soğuk havaya meydan okuyanlar:


                              

Bu da aloe vera çiçeği



ımmmmmmmmmmmmm.....mis .....mis....kokusu geliyor muuu?




Malzemeler


- 1 kilo patlıcan
- 1/2 kilo yağsız kıyma
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 adet irice soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- karabiber, pulbiber, tuz
- üzerine serpmek için kıyılmış maydanoz
- zeytinyağı

Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup, halka halka doğrayın.Biberlerin saplarını kesin.
  2. Derin bir tavaya bolca zeytinyağı koyup patlıcan ve biberleri kızartın.Patlıcanlar kararmasın.
  3. Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp, yarım halka doğradığınız soğanları kavurun.Soğanlar şeffaflaşırken sarımsakları ve kıymayı ekleyin.
  4. Domatesin kabuğunu soyarak küp küp doğrayın.
  5. Kavrulmakta olan kıymanın içine salça ve domatesi ekleyip karıştırın.Pişmeye bırakın.
  6. Kıymalı malzemenin baharatlarını ekledikten sonra ocağı kaptın.
  7. Güvecin içine kızartmış olduğunuz patlıcanları dizin ve  üstüne kıymalı karışımdan serpiştirin.Bu şekilde elinizdeki malzemeyi bitirin.Üstüne de kızarttığınız biberleri yerleştirin ve 1 bardak ılık su ekleyin.
  8. Bu şekilde hazırlamış olduğum yemeği ben genelde odun ateşinde pişiririm.Kokulu kokulu bir başka olur tadı.Böyle bir imkanınız yoksa ikinci pişirme işlemini fırında yapabilirsiniz.
  9. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpmeyi sakın unutmayın.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. aloe veradan çok odun ateşinde pişmiş yemek kokusu aldım.....:))....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil