Bir kutlama yemeği daha.Eşim artık Mali Müşavir : )...
Malzemeler
- Dilimlenmiş palamut
- 2 adet soğan
- 5 diş sarmısak
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 1 demet maydanoz
- 1 adet domates
- 6 adet defne yaprağı
- Karabiber
- pul biber
- deniz tuzu
Yapılışı
- Kereviz, patates ve havucu küp küp doğrayıp, az zeytinyağında kavurun.
- Yıkamış olduğunuz palamut dilimlerini fırın kabına dizin ve üzerine kavrulmuş sebzeleri ekleyin.
- Soğan, limon ve domatesi halka halka doğrayıp palamutların üzerine yerleştirin.
- Sarmısak ve baharatları ekleyip üzerini maydanozlarla kaplayın.Son olarak zeytinyağınıda gezdirip, 210 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.
- Fırından çıkarıp ılımaya bırakın.Dilerseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Ilık veya soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Hayırlı uğurlu olsun afiyet olsun
YanıtlaSil