21 Şubat 2011 Pazartesi

FIRINDA PALAMUT

Bir kutlama yemeği daha.Eşim artık Mali Müşavir : )...





Malzemeler


- Dilimlenmiş palamut
- 2 adet soğan
- 5 diş sarmısak
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 1 demet maydanoz
- 1 adet domates
- 6 adet defne yaprağı
- Karabiber
- pul biber
- deniz tuzu


Yapılışı
  1. Kereviz, patates ve havucu küp küp doğrayıp, az zeytinyağında kavurun.
  2. Yıkamış olduğunuz palamut dilimlerini fırın kabına dizin ve üzerine kavrulmuş sebzeleri ekleyin.
  3. Soğan, limon ve domatesi halka halka doğrayıp palamutların üzerine yerleştirin.
  4. Sarmısak ve baharatları ekleyip üzerini maydanozlarla kaplayın.Son olarak zeytinyağınıda gezdirip, 210 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.
  5. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın.Dilerseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Ilık veya soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Not: Tarif , Selim İleri 'nin  Oburcuk Mutfakta kitabından.Pek keyifli bir anı kitap.

    1 yorum: