Ev pidesi olunca daha bi bol malzemeli,daha bi besleyici olmak zorunda değil mi?
Malzemeler
- 250 ml su
- 250 ml süt
- 1/2 paket yaş maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- susam ve çörek otu
Yapılışı
- Su ile sütü hafif ısıtın.Mayayı ve tereyağını ekleyip, erine kadar karıştırın.
- Unu eleyin, tuz ve şekerle karıştırın.
- Sıvı malzemelerle kuru malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.Yumuşak bir hamur olmalı.
- Üzerini nemli bir bezle örttüğünüz hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırıp pide şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.Fırından almadan önce üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp susam ve çörek otu serpiştirin.5 dk daha pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Nefis nefis mis gibi kokusu buraya kadar geldi.Ellerine sağlık. Tereyağını kapıp geliyorum çayı hazırla.
YanıtlaSilEvet evet o firin onu kuyruklarini ben de hatirliyorum, hatta hatirliyorum cocukken firindan pideyi alirdim ve eve gidene kadar yarisini bitirmis olurdum :)Ellerine saglik bu arada harika gozukuyor.
YanıtlaSilevde bol zamanım olduğu bir hafta sonu yapmayı planlıyorum....sizde de görünce daha hevesleniyor insan ....ellerinize sağlık güzel görünüyor....
YanıtlaSilSelam arkadaşım pideye bayıldım mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.Seni izlemeye alıyorum.Sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Fatoş sana ve tüm izleyici arkadaşlara teşekkür ediyorum beni yalnız bırakmadığınız ve yorumlarınızla yazılarıma canlılık kattığınız için.Sevgiler...
YanıtlaSil