Öyle lezzetli oldu ki daha daha daha yemek istedik .Bu ölçülere göre 4 adet dürüm çıktı.Bir o kadar da pratik bir yemek oldu.Tekrar yapacağımda ölçüyü iki katına çıkarmam istendi eşim tarafından:)
Malzemeler
- 6 adet derisiz ve kemiksiz tavuk butu
- 1/2 limonun suyu
- 4 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet büyükçe soğan
- 2 tatlı kaşığı acı pul biber
- karabiber
- deniz tuzu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Tavuk butlarını uzun uzun , parmak kalınlığında doğrayın.
- Baharatlar , limon suyu ve rendelediğiniz sarımsaklarla tavuk etlerini güzelce karıştırın.Mümkünse 1 gece ( minimum 3 saat) buzdolabında dinlendirin.
- Soğanı ve yeşil biberleride irice doğrayın.
- Dökme demir ızgara tavayı ocağa alıp ısıtın.Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip, sosta dinlendirdiğiniz tavukları ekleyin.Ara ara karıştırarak pişirin.
- Tavuklar pişince irice doğranmış soğanları tavaya alın ve kalan yağı da ekleyin.
- Soğanlar diriliklerini tam kaybetmeden biberleri de ekleyip ocağı kaptın.
- Isıtmış olduğunuz tortillaya tavuk fajıtayı yerleştirerek dürüm yapın ve afiyetle yeyin.
aman efendimm..nefis görünüyor...garanti lezzett..
YanıtlaSilselamlar maharetli arkadaşım.şahane görünüyor tarifin.bu akşamda ben yapıcam buna benzer bi lezzet.seni izlemeye alıyorum.sevgilerimle
YanıtlaSil