9 Şubat 2011 Çarşamba

TAVUK FAJİTA

Öyle lezzetli oldu ki daha daha daha yemek istedik .Bu ölçülere göre 4 adet dürüm çıktı.Bir o kadar da pratik bir yemek oldu.Tekrar yapacağımda ölçüyü iki katına çıkarmam istendi eşim tarafından:) 




Malzemeler


- 6 adet derisiz ve kemiksiz tavuk butu
- 1/2 limonun suyu
- 4 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet büyükçe soğan
- 2 tatlı kaşığı acı pul biber
- karabiber
- deniz tuzu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı




Yapılışı
  1. Tavuk butlarını uzun uzun , parmak kalınlığında doğrayın.
  2. Baharatlar , limon suyu ve rendelediğiniz sarımsaklarla tavuk etlerini güzelce karıştırın.Mümkünse 1 gece ( minimum 3 saat) buzdolabında dinlendirin.
  3. Soğanı ve yeşil biberleride irice doğrayın.
  4. Dökme demir ızgara tavayı ocağa alıp ısıtın.Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip, sosta dinlendirdiğiniz tavukları ekleyin.Ara ara karıştırarak pişirin.
  5. Tavuklar pişince irice doğranmış soğanları tavaya alın ve kalan yağı da ekleyin.
  6. Soğanlar diriliklerini tam kaybetmeden biberleri de ekleyip ocağı kaptın.
  7. Isıtmış olduğunuz tortillaya tavuk fajıtayı  yerleştirerek dürüm yapın ve afiyetle yeyin.



2 yorum:

  1. aman efendimm..nefis görünüyor...garanti lezzett..

    YanıtlaSil
  2. selamlar maharetli arkadaşım.şahane görünüyor tarifin.bu akşamda ben yapıcam buna benzer bi lezzet.seni izlemeye alıyorum.sevgilerimle

    YanıtlaSil