20 Şubat 2014 Perşembe

ADABEYİ ( LİPSOS ) YAHNİSİ

Bu güzellikler denizden tencereye hızlı bir yolculuk geçirdiler.Buzdolabına bile girmeden ocağa çevirdiler rotalarını.

Adabeyi...nasılda anlı şanlı bir isim değil mi? Öyle lezzetli bir balık ki ; tam adına layık.Balıkları yakalamak ve pişirmek eşimden , afiyetle yemesi ise benden:)


Balıkların pullarını ve içini temizleyin.Ancak dikenlerinden uzak durun.Çünkü kendileri birazcık zehirlidir.Ama pişince zehri kalmıyor telaşlanmayın.


Tencerenin dibini kaplayacak kadar soğanı daire şeklinde kesin.Biz 3 büyük boy soğan kullandık.Bu yemekte soğanı bol kullanmak önemli.Çünkü yemeğe güzel bir tatlılık veriyor.Balıkları soğanların üstüne yerleştirip karabiber, tuz, tatlı pul biber ekleyin.


Büyüklüğüne göre 1 ya da 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve balıkların üzerine irice doğrayın.2 adet doğranmış yeşil biber, defne yaprağı ve birazda maydanoz ekleyip, bolca zeytinyağı gezdirdiyseniz tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20-30 dk pişmeye bırakabilirsiniz.


Süre sonunda böyle bir manzarayla karşılaşacaksınız, benden söylemesi.


Lezzeti garantili bu tarifi bence mutlaka ve hatta en kısa sürede denemelisiniz.Üstelik çok da pratik.


İlk lokmayı ağzınıza atıp tadına vardığınızda; işte bu "mutluluğun lezzet hali" diyeceğinize eminim.

NOT: Bu yazı benden balık tarifi bekleyen sevgili "Akdeniz Kızına" gitsin.
Yazar -caferengigul.blogspot.com

8 yorum:

  1. Böyle tazecik balıklara ulaşabildiğiniz için ne kadar şanslısınız.. Mükemmel bir balık yemeği görüyorum ekranda.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.İnsan bu kadar tazesine alışınca başka türlüsünü ağzına alamıyor doğrusu.Adabeyi yahnisi bencede mükemmel bir yemek.Ne güzel söylemişsiniz.Sevgiler.

      Sil
  2. Ege de yasamanin güzelliklerinden biri: taze taze balik yiyebilmek.
    Agzim sulandi :-) kus olup teee Ege ye gitsem ve hiç geri dönmesem :-) Ellerinize saglik. Güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bekliyorum sizi; sofrayı da kurdum.

      Sil
  3. İstanbul'da hiç alıp da pişirmişliğimiz yoktur, gözümüz de aramaz sanki İstanbul'da yenmezmiş gibi :) . Bizim için hep Bozcaada'da kurulan rakı sofralarımızın misafiri olmuştur lipsos buğulama. Tutanın da bahar gibi içaçıcı bir güzellikte pişirenin de ellerine sağlık, şifa olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki dinginliğin yemeği olmuş:) Rakıda ne yakışır zatıalilerine.

      Sil
  4. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım.
    Sevgiler,
    Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com/
    İlk Hediye çekilişime beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.
      En kısa sürede ziyaret edeceğim sayfanızı.Sevgiler

      Sil