24 Mart 2016 Perşembe

MUZLU PUDİNG ( MAGNOLİA PUDİNG )


" Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" diye bir sözümüz vardı bizim.Oysa ne güzel bir dilek, ne güzel bir niyeti barındırıyor özünde.Öyle günler yaşıyoruz ki tatlı yesek burnumuzdan geliyor her aldığımız haber karşısında.Tatlı konuşacak da pek birşey kalmıyor yaşananlardan:( Koca bir öfke var içimde her geçen gün büyüyen, büyüyen, büyüyen...

Minicik çocuk bedenlere dokunan eller , bunu araştırmayı red eden vekil bozuntuları ve "bir kereden birşey olmaz" diyen Aile ve sosyal politikalar bakanı var bu ülkede.Dayanamıyorum artık tüm bu olup bitenlere , aklım almıyor. Hergün yeni öfkeler büyütüyorum içimde ...Bu zavallılarda vicdan, ahlak, insanlık, beyin yok .Kesinlikle beyin yok.Kafalarında mekanik birşey var ve komut veriyor onlara.Bunun başka türlü açıklaması olamaz.

İnanmak istiyorum Nazım Hikmet'e :

"İnanın:
            güzel günler göreceğiz çocuklar
            güneşli günler
                                  gö-re- ce-ğiz "
İnanmak ve haykırmak.


Biliyorum umudunu kaybedince biter insan ve biliyorum inanmak zorundayım güzel günlerin geleceğine .Dik durmak, örnek olmak , yaşamak zorundayım, yaşamak zorundayız.Fotoğrafta ki siklamen gibi dik durmalıyız; onlara inat.

Ne yesek yerine gelmiyecek ağzımızın tadı bu aralar.Biliyorum hep bir acılık, kekremsi bir his olacak damaklarınmızda her lokmaya baskın gelen.Ne zaman ki çocukların bedenlerine değen kirli eller meydanlarda sallandırılır o zaman ağzımızın tadı gelecek yerine ve işte o gün düğün bayram olacak annelere, babalara, çocuklara.Dilerim bu yazdığım son nefret dolu yazı olur ve dilerim "tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" sözü yerini bulur her zaman.


Tatlımız 2014 'de tüm bloglarda yapılmış, anlatılmış, yazılmış olan manolya pudingin ta kendisi.Ben ilk defa yaptım.Ama o yıllarda sevgili arkadaşımın elinden yemişliğim ve tadının damağımda kalmışlığı var.O nasıl yapmıştı bilmiyorum ama çok güzeldi.Okuduğum birçok tariften sonra bu da benim cafe Rengigül 'ün ya da Gülhan'ın yorumu:)


Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurtanın sarısı
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 250 ml süt kreması
- 4 adet muz
- 1 küçük paket cici bebe bisküvisi ya da kedi dili bisküvisi
- 1 adet vanilya çubuğu


Yapılışı
  1. Sütü, yumurta sarılarını, şekeri, nişasta ve unu derin bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın.
  2. Vanilya çubuğunu sıyırıp sütün içine ekleyin.
  3. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra 10 dk pişirip ocaktan alın.
  4. Puding ılıyınca kremayı ekleyip çırpın.
  5. Bisküvileri ufalayın.Fotoğrafta gördüğünüz gibi ne un haline gelmiş olsun, ne de iri iri parçalar halinde olsun.Orta karar iyidir.
  6. Muzları dilimleyin.
  7. Pudingi servis yapacağınız kapların en altına 1 tatlı kaşığı ufalanmış bisküvi koyun.Üstüne iki parmak kadar puding ekleyin ve dilimlenmiş muzlardan yerleştirip tekrar 2 parmak kalınlığında puding dökün.Kabınız dolana kadar ardalanmalı olarak bu işlemi yapın.
  8. Servis yapmadan önce pudingin en üstüne 1 tatlı kaşığı ufalanmış bisküvi ekleyin.Bu ölçüyle fotoğrafta gördüğünüz paşabahçenin "camda bi lokma" bardaklarından 8 adet muzlu puding (manolya puding) çıktı.
  9. Hazırladığınız tatlıları 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.
Güzel haberlerle süslenecek bir hafta sonu olması dileğiyle.

NOT:Tarifin küçük bir videosu instagram adresimde yayında, ilginizi çekebilir. İnstagram adresim gülhan  @caferengigul :)  Blogda " hakkımda" bölümünün altındaki instagram logosunu tıklayarak da hesabıma ulaşabilirsiniz.
caferengigul.blogspot.com

4 yorum:

  1. Gerçekten inanılmaz bir ülke olduk. Bugün milli maçta futbolcuların önünde sahaya çıkan küçücük kızlar türbanlıydı. Lanet olsun dedim bunlar insanı ülkesinden, bayrağından, devletinden soğutuyor. Ama dediğiniz gibi yaşam devam ediyor. Muzlu tatlınız nefis gözüküyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan Bey inanın yorumunuzu okurken tüylerim diken diken oldu.Bu yaşananların inanılır bir tarafı yok aslında.Umarım bunlarda birgün son bulur.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. İnşallah hep tatlı yer tatlı konuşuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah Handan hanım, tüm bu olup bitenlerden çok yorulduk artık.Sevgiler.

      Sil