25 Ekim 2011 Salı

KARANFİLLİ KURABİYE

Bir fincan sıcak süt ve bir kaç adet karanfilli kurabiye...e daha ne olsun.


Malzemeler

- 120 gr tereyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı bal
- 1/2  su bardağı un haline gelmiş ceviz
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 2 tatlı kaşığı toz karanfil
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu


Yapılışı
  1. Tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Balı ekleyip karıştırın.
  3. Un, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya ve toz karanfili yağlı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Son olarak un haline getirilmiş cevizleri de karışıma ekleyin.Ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.(Ben yuvarlamak istemedim.) 
  6. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.Afiyet olsun.



Yazar caferengigul.blogspot.com

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım..
    Sağlık olsun..
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. hiç denemedim ama tarif ilginç değişik geldi canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Karanfil de bayağı çokmuş.Merak ettim tadını.Ben o kadar karanfil koymaya cesaret edemem.Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. daha ne olsun ...bundan iyisi can sağlığı....enfes görünüyor...ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil