28 Ekim 2011 Cuma

SALATALIK TURŞUSU ( KORNİŞON )


Fotoğrafı anlatıyor nelerin gerektiğini ve ne kadar kolay olduğunu.Turşuluk salatalık, salamura tuzu, dilediğiniz kadar sarımsak, su, maydanoz işte bu kadar.

Salatalıkları güzelce yıkıyor ve soyulmuş sarımsaklarla birlikte kavanoza diziyoruz.1 litre suya 80 gr  tuz oranına sadık kalarak hazırladığımız sıvı çözeltiyi, salatalıklar açıkta kalmayacak şekilde kavanoza ekliyoruz.Dilerseniz 1 çay bardağı kadar sirke ekleyebilirsiniz.

1-2 saat kapağı açık beklettikten sonra üzerini maydanozla kapatıyoruz.Kaynatmış olduğumuz kapağı kapatıp, güneş görmeyen bir yerde 2 hafta bekletiyoruz.Bize  afiyetle tüketmek kalıyor.

Yazar caferengigul.blogspot.com

1 yorum:

  1. canım oyle severım kı eksı tat benım vazgecılmezım,ellerıne sağlık...

    YanıtlaSil