7 Nisan 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ TUZLU KEK



Bir kek yapmaktır gidiyor bu aralar.Canım sıkılıyor kek yapıyorum, mutlu oluyorum kek yapıyorum.Üzüntüme kek yapıyorum, sevincime kek yapıyorum, yağmur yağıyor kek yapıyorum, güneş açıyor kek yapıyorum.Yumurtaları kırıyorum tek tek, şekeri ekleyip karıştırıyorum.Gerisini hayal gücüme bırakıyorum, keyfekeder kek yapıyorum.Bazen şeker yerine tuz koyup tuzlu kek yapıyorum.Çok da güzel yapıyorum:)



Malzemeler

- 3 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 100 gr peynir ( tulum peyniri )
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz ( tuz miktarını kullandığınız peynire göre ayarlayın )
- karabiber
- un ( ben mısır unu ve beyaz unu karıştırıp kullandım )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat



Yapılışı
  1. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
  2. Yumurtaları kırıp mikserle güzelce çırpın.Yoğurt ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un , kabartma tozu, tuz ve karbonatı karıştırıp sıvı karışıma azar azar ekleyin.Kıvamı klasik kek kıvamından koyu olmalıdır.
  4. Ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz , dereotunu ve karabiberi ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına arzu ederseniz karacaot serpiştirip hamuru boşaltın.
  6. Önceden 180 dereye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.Sıcak sıcak afiyetle tüketin.
Yazar caferengigul.blogspot.com

2 yorum: