14 Nisan 2014 Pazartesi

PESTO SOSLU MAKARNA


Yoğun ama çok keyifli geçen hafta sonunun ardından Pazartesi ile yeni haftaya merhaba dedik.Ve ben yeni haftaya bahar tadında bir yemekle başlamak istedim.Ferah, hafif, lezzetli, doyurucu ve bir o kadar kolay bir yemek.Ne dersiniz tarife geçelim mi?


Malzemeler

- 1 paket yumurtalı makarna
- su
- tuz
Pesto sos için:
- 1 avuç dolusu dolmalalık fıstık
- 1 diş sarımsak
- 3 avuç taze fesleğen ( yaprakları koparılmış )
- 1 avuç taze rendelenmiş parmesan peyniri
- deniz tuzu
- taze çekilmiş karabiber
- zeytinyağı


Yapılışı

  1. Önce pesto sosunu hazırlayın.Dolmalık fıstığı fırın tepsisine koyun ve ızgara kısmını çalıştırın.Fıstıkların renk değiştirmemesine özen gösterin.Tatlarının artması için 1-2 dk ısınmaları yeterli olacaktır.
  2. Sarımsağı bir tutam tuz ve fesleğen yaparaklarıyla havanda dövün.Fesleğenleri bir kaseye alın.
     
  3. Havanda dolmalık fıstıkları dövün ve fesleğenlere ekleyin.Rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını ekleyip karıştırın .Sosun akışkan bir hale gelmesi için zeytinyağı ekleyip karıştırın.Kalan parmesan peynirini ekleyin karıştırın.Taze çekilmiş karabiberi ve kıvam aldıracak kadar zeytinyağını da ekleyin ve karıştırın.Zeytinyağı ölçüsü vermedim çünkü sosun kıvamını gözlemleyerek ayarlamanız daha doğru olacaktır.Yani en azından ben öyle yapıyorum.Aslında olay birazda sizin damak tadınıza kalmış.
  4. Makarnayı paketinde tarif edildiği şekilde hazırlayın.Haşlama suyundan 1 bardak kadar ayırın ve kalan suyu süzün.
  5. Pesto sosu makarnaya ekleyin ve güzelce karıştırın.Bu aşamada  sos yoğun geldiyse  ayırmış olduğunuz haşlama suyundan azar azar ekleyip sosu seyreltebilirsiniz.
  6. Fesleğen yaprakları ve ince dilimlenmiş parmesan peyniriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Böyle bir makarnayla günün keyfine varmamak ne mümkün:) 

4 yorum: