Son 1 saattir ne yazsam, yazsam mı yazmasam mı diye ekranın karşısında duruyorum.Öyle dağınık ki kafam ve öyle keyifsizim ki bu aralar.Ülke geriye, hep geriye giderken zor geliyor tarif yazmak.Hiç yakışmıyor şu olanlar ATATÜRK Türkiye' sine.
...
...
Bu noktalarda ne diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Aslında ben bu yazıyı yazmaya dün başlamıştım.Yani noktaların üstündeki paragraf dün akşam yazıldı.Sonra devam edemedim, içimden gelmedi.Şimdi yeniden deniyorum.Ve içimden haykırmak geliyor "KRAL ÇIPLAK" .Oysa ki ne çok insan ne uzun zamandır haykırıyor "KRAL ÇIPLAK" diye.Demek ki masallarda kalmış çıplaklığını geç de olsa fark edebilenler.
İşte ben böyleyim; hiçbir şey olmamış gibi devam edemiyorum.Ondandır bu yukarıdaki birkaç kelamım.
Güne güzel başlamamın en kolay yolu değil midir kahvaltılar.30 Mart sabahı güne güzel bir kahvaltıyla başlayalım ve ATATÜRK Türkiye'si için oy kullanmaya gidelim.Gidelim ki aydınlığa çıkalım....
...
Bu noktalarda ne diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Aslında ben bu yazıyı yazmaya dün başlamıştım.Yani noktaların üstündeki paragraf dün akşam yazıldı.Sonra devam edemedim, içimden gelmedi.Şimdi yeniden deniyorum.Ve içimden haykırmak geliyor "KRAL ÇIPLAK" .Oysa ki ne çok insan ne uzun zamandır haykırıyor "KRAL ÇIPLAK" diye.Demek ki masallarda kalmış çıplaklığını geç de olsa fark edebilenler.
İşte ben böyleyim; hiçbir şey olmamış gibi devam edemiyorum.Ondandır bu yukarıdaki birkaç kelamım.
Kimileri çingen salatası, kimileri çingen pilavı olarak adlandırıyor bu bahar lezzetini.Eminim birçoğunuz biliyorsunuz ama bir de benden okuyun istedim.Öyle uzun uzun anlatmak değil niyetim, tıpkı yapılışı gibi kolayca yazıvermek isteğim.Domates, salatalık, yeşil biber ve soğanı dilediğiniz gibi doğrayın.Öyle bakmayın ölçü yok , siz nasıl isterseniz öyle yapın.Kimi domatesini bol sever, kimi çökeleğini, kimi de benim gibi nane ve zeytinyağını.Paşa gönlünüz nasıl arzu ederse öyle. Çökeleği ve ince kıyılmış taze naneyi de ekleyin.Zeytinyağını gezdirip, limonunu sıktınız mı çingen salatanız hazır.Size düşen tazecik ekmeği suyuna batırıp batırıp yemek ve çayınızı yudumlamak.
Aydınlık günler dileğiyle.
Yazar caferengigul.blogspot.com
eline sağlık canım her şey harika görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler:)
Silellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilYaz gelse de bahçe mahsulüyle yapsak çingen salatasını :) .
YanıtlaSilDeğil mi:)
SilKatılıyorum yazdıklarınıza...aynı ruh halindeyim ben de...
YanıtlaSilSadece kahvaltıda değil her öğün ana yemek gibi yerim ben bu salatayı :)) çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim.Umarım gelecek günler güzelliklerle dolu olur.
SilYazın en sevdiğim salata :) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler.
Sil