27 Şubat 2014 Perşembe

ACIOT (SARMAŞIK ) KAVURMASI


Bodrum'lular onu acıot , Aydın'lılar sarmaşık olarak adlandırmış.Aslında tadı Bodrum'lu adında saklı bir bitki kendileri.Bir sabah uyandığımızda kapıda bir poşetin içinde bizi bekler bulduk kendilerini.Nasılda güzeller, tazecik.Asıl mühim olan onları daha özsuyunu kaybetmeden pişirmek.Gerçi bu tüm yeşillikler için geçerli bir durum.

Malzemeler
- 1 bağ acıot
- 3 adet taze soğan ya da 1 sap pırasa
- 2-3 adet kuru biber
- 4 çorba kaşığı çökelek
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- tuz, karabiber


Yapılışı
  1. Acıotun sert kısımlarını ayırıp minik minik doğrayın.Elinizle kırdığınızda çıt diye kırılmayan kısımlar sert yerleridir ve pişmeleri pek mümkün değildir.Doğradığınız acıotu tencereye alın.
  2. Soğanları ve kuru biberi doğrayın ve tencereye alın.Zeytinyağı, tuz ve biberi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  3. Otlar yumuşadığında çökeleği ekleyin ve 5 dk sonra ocağı kapatın.

Yemeğiniz hazır.Bahar gibi görünmüyor mu?

Not:Bu yemeği  yumurtalı da hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken otlar yumuşadığında çökelek eklemek yerine yumurta kırmak olacak o kadar.

6 yorum:

  1. İnsan ot yemeğinin fotoğrafını bile görünce mutlu olur mu? Ben oluyorum. Çiğ hali bile ye beni diyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir Ege'li gibi yazmışsınız.
      Tazelik demek ot yemekleri, ferahlık demek, yemek ama hiç rahatsız olmamak demek.
      Kısaca mutlu olmak demek:)

      Sil
  2. Bimediğin de yapmadığın da yok,bravo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında daha bilmediğim öyle çok şey var ki.
      O sizin teveccühünüz.

      Sil
  3. Ot olsun da ne olursa olsun :-) ot insana mutluluk veriyor.

    YanıtlaSil