Bilmeyen yoktur sanırım un kurabiyesi yapmayı.Herkesin bir tarifi vardır annesinden ya da ninesinden aldığı.Bu da bizim ailenin tarifi.Az malzeme, çok lezzet:)Ne de olsa anne tarifi.
Malzemeler
- 250 gr ( 2 su bardağı ) un
- 125 gr ( 1/2 su bardağından 1 parmak fazla ) tereyağı
- 60 gr ( 6 yemek kaşığı ) pudra şekeri
- ayrıca kurabiyelerin üstüne serpmek için pudra şekeri
Yapılışı
1. Tereyağ ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Unu eleyin ve yağlı karışıma azar azar ekleyerek yoğurun.Hamur elinize yapışmayana kadar yoğurmaya devam edin.Kıvam aldığında elinize yapışmayacaktır.
3. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı yuvarlayarak ince bir rulo şekli elde edin.Ruloyu istediğiniz büyüklükte ( ben 1-2 cm civarında ) verev şekilde kesin.İsterseniz elinizle yuvarlayarak da şekillendirebilirsiniz.Ben kurabiyelerin üstünü çatalla çizdim.Tıpkı çocukluğumdaki gibi:)
4. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Önceden 170 dereye ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.Dikkat edin üstleri kızarmasın.
5. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
NOT: Ben bir çok erzağı kavanozlarda saklamayı tercih ederim.Hamur işlerinde tohumlarını kullandığım vanilya çubuklarını da pudra şekeri kavanozunun içine atarım.Böylece kısa sürede mis gibi vanilya kokan pudra şekerim olur.Un kurabiyesi zaten çok lezizdi, vanilyalısı daha da bir leziz oldu.Afiyet olsun.
çayın yanında da harika olur.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler.Sevgiler.
Silbayılırım un kurabiyesine çayın yanında ne güzel olur gülnar
YanıtlaSilHerkes aynı fikirde sanırım çaya yakıştığı konusunda:)
SilUn kurabiyesine bayılırım.Çayın yanında da çok güzel gidiyor :) Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki mekanlarla ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilMerhabalar, hoşgeldiniz.
SilSanırım sevmeyen yok un kurabiyesini:)
İstanbul'daki mekanlar hakkında önceden bilgi edinmek hiç de fena fikir değil.
Sevgiler.
İtiraf ediyorum: Ben pişirmeyi bilmiyorum. Ama yemeye bayılırım. En çok da denizden tuzlu tuzlu çıktıktan sonra güneşin altında kururken yemeyi çok severim :) .
YanıtlaSilDenizden sonra ...iyi fikir.Hoş denizden sonra ne koysalar önüme çok lezzetli gelir bana:)
Sil