24 Şubat 2016 Çarşamba

TARÇINLI RULOLAR


Ne kötü günlerden geçiyoruz.Artık haberleri dinlemek dahi istemiyorum.Ülkede olup bitenler , ölümler, yıkımlar, baştakilerin vurdum duymazlıkları ve yerini bile bulamayan samimiyetsiz taziye mesajları.Gün geçmiyor ki kötü bir haber olmasın.Aklım almıyor tüm bu olup bitenleri, gerçek olamayacak kadar mantık dışı herşey. Ama ne yazık ki gerçek...Kaç kere geçtim yazmak için bilgisayarın başına geçen hafta ama düğümlendi kaldı kelimeler , gelmedi içimden yazmak.Öyle büyük ki yaşanan acılar kelimeler düşüyor cümlelerden ...Ne yazsam , ne söylesem eksik kalıyor...Bazen düşünmekten başım uyuşuyor, öylece boş boş duruyorum.Geçecek diyorum kendi kendime yeniden güç bulabilmek için, elbet bu toplum uyanacak derin uykusundan...Bi umut işte içimi ısıtıyor, ha gayret diyorum kendi kendime toparlan artık, boş boş durmanın kime faydası var.Belki yaptığın birşey, söylediğin bir söz dokunur birilerine ve değişim başlar yavaş yavaş.Bir umut işte...Şu sıralar en çok ihtiyacımız olan şey.



Tarçın en sevdiğim baharat, kokusu mutlu etmeye yetiyor.Sanki üzüntüye, sıkıntıya , mutsuzluğa da iyi geliyor gibi.Bu tarifi Food Network' ten aldım ve sonunda deneyebildim.Mayalı hamur olduğu için sadece tazeyken güzel olacağını düşünmüştüm.Çok yanılmışım hatta bekleyince daha bir güzel oldu.Tek yapmanız gereken servis etmeden önce azcık ısıtmak.Deneyin bayılacaksınız, biz yemelere doyamadık.Evet çok kalorili, evet çok tereyağlı ve evet çok şekerliiiii.Olsun çokkkk lezzetli.Asla vazgeçilemez bir tada sahip.Yerim ve sporumu yaparım arkadaş o kadar yani:)

Malzemeler

Hamur için
- 1 paket instant maya
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıcak süt
- 1/4 su bardağı tozşeker
- 1/3 su bardağı tereyağı ( eritilmiş )
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 3,5 su bardağı un ( gerekirse 1/2 su bardağı daha eklenebilir )

Dolgu Malzemesi
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın

Sos Malzemesi
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 5 çorba kaşığı sıcak su

Ayrıca  tavanın tabanı için  1'er kaşık tereyağı ve şeker


Yapılışı
  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri mikserle yoğurun.Elde ettiğiniz hamur 2 katı büyüklüğe ulaşana kadar mayalanmaya bırakın.
  2. Hamur mayalanınca unladığınız tezgahın üzerinde yarım cm kalınlığında olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
  3. Açmış olduğunuz hamurun üzerine eritilmiş tereyağını sürün.Önceden karıştırdığınız tozşeker ve tarçını serpiştirin.
  4. Hamuru rulo halinde sarın.
  5. Rulo halinde sarmış olduğunuz hamuru eşit 12-15 parça olacak şekilde kesin.
  6. Tavanın ( tepsi ) tabanını yağlayıp şeker serpiştirdikten sonra kestiğiniz dilimleri çok sık olmayacak şekilde dizin.45 dk mayalanmaya bırakın.
  7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.

  8. Tavada sos malzemesi olan tereyağını eritin.Yağ tamamen eridiğinde pudra şekerini ekleyip karıştırın.Kaşık kaşık suyu ekleyerek kıvamını ayarlayın.Kıvam alınca ocağı kapatıp sosu hamurların üzerine gezdirin.
  9. Soğumadan servis yapın ve bu güzelim tarçınlı ruloların tadını çıkarın.Afiyet olsun.



Not:Şeker miktarı fazla gelirse biraz azaltarak yapabilirsiniz.Sosu döktüğünüzde çokmuş gibi gelebilir telaş etmeyin biraz bekleyince hamur çekiyor ve böylelikle çok daha güzel oluyor.Tadı harika ama bir de pişerken çıkardığı koku var kiii ...
caferengigul.blogspot.com

6 yorum:

  1. Merhaba siteni çok beğendim, bende kendi blogumda bir çekiliş yapıyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Selma hanım.Sitenize mutlaka uğrayacağım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Handan hanım
      Kalorisi bol , lezzeti dahada bol bir tatlı oldu:))
      Sevgiler.

      Sil