7 Kasım 2014 Cuma

LİMONLU VE HAŞHAŞLI KURABİYE


Dışı sert, içi yumuşacık olan bu kurabiyeler haşhaş sayesinde çok hoş bir çıtırtıya sahip.Limonun ferahlığını sanırım sevmeyen yoktur.Bu kadar övgüden sonra tarife hızlıca geçmekte fayda var .Malum hafta sonuna geldik.Birçoğumuz için hafta sonu gezmek, pastırma yazının tadını çıkarmak anlamını taşısa da , bir kısmımız için mutfakta rahat rahat geçirilecek saatler demek.Belki deneyen olur ve küçük bir yorumu bana çok görmez:)

Malzemeler

- 2 su bardağı un
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı haşhaş ( tohum halinde )
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 3/4 su bardağı oda sıcaklığında yumuşak hale gelmiş tereyağı 
- 1,5 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yumurta
- 2 yumurtanın sarısı


Yapılışı
  1. Bir mikser yardımıyla tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yumurta sarılarını, yumurtayı ve limon suyunu ekleyip bütünleşene kadar mikserle çırpmaya devam edin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyin.Limon kabuğu ve haşhaşla harmanlayın.
  4. Unlu karışımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyerek mikserle düşük hızda çırpın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamuru fazla sıkıştırmadan toplar yaparak aralıklı olacak şekilde  yerleştirin.
  6. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
  7. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.Afiyetle tüketin.

Son sıcak havaları güzelce depolayacağımız bir hafta sonu olsun.
Yazar caferengigul.blogspot.com

4 yorum:

  1. OYY pişerken nasıl da kokmuştur. Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Nilay.Hem de nasıl bir koku:)

      Sil
  2. şimdi çayın yanında harika olurdu canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimbilir belki birgün elimizi ekrana uzatıp alabiliriz kurabiyelerden bir parça.Ama şimdilik mutfağa girip demekten başka çaremiz yok.Sevgiler.

      Sil