18 Aralık 2013 Çarşamba

KISIR


Bütün kızlar toplandık, toplandık, toplandık:) Yedik içtik, sohbet ettik, bol bol güldük eğlendik.Menüde neler yoktu ki!..Çokça kahkaha vardı en başta.Sonra müthiş lezzetli yiyecekler...Ama en güzeli uyum vardı, pozitif bir enerji vardı.Ee daha ne olsun değil mi?

Yiyecekleri kısaca listeleyelim:


Rulo poğaça ( zeytinli ve peynirli ): Sıcacıktı ve mis gibi kokular sarmıştı evi:)


Süprizli kurabiye :altı kıtır bisküvi tadında , içi yumuşacık marşmelov dolgulu ve üstü çikolata kaplı.Ama Mert Ali "yaramaz kurabiye" olarak değiştirdi adını.Çünkü dişleri değişmekte olan Mert Ali'ye yaramazlık yaptı bu kurabiyeler :)


Elmalı kurabiye , anne adayımızın isteğiydi kendileri.Tarifi için tık tık...


Ve sofranın  kahramanı...ta ta ta taaaam: karşınızda.. kısır :)Sanırım sevmeyen yok kendilerini.


Zeytinyağlı biber turşusu


Domates turşusu


Kısırın eşlikçileri; marul, salatalık, domates.

Ve fotoğraflamayı unuttuğum rulo pasta, Ayşe haladan portakallı kek, Elif abladan tuzlu çıtır kurabiyelerde lezzet kattılar soframıza.Dedim ya biz bol bol eğlendik o gün.Günün sonunda öyle güzel iki resim aldım ki minik misafirlerimden tüm yorgunluğum uçup gitti.

 Ben mutfakta yemek pişirirken ve  Sena' yı düşünürken :)

Mert Ali'nin doğum gününde pastasını teslim ederken : )

Herkesin kendine göre bir kısır tarifi mutlaka vardır.Bu da benim tarifim; belki denemek isteyen olur.

Malzemeler
- 1/2 paket ince bulgur (düğü)
- 2 adet irice kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 4-5 adet marul yaprağı
- 1 adet domates
- 1-2 adet salatalık
- 3 adet yeşil soğan
- 1-2 adet haşlanmış patates
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- karabiber, tuz , kuru nane
- su

Yapılışı
  1. Bulguru derin bir kasenin içine alın.Üzerini yarım cm geçecek kadar kaynar su ekleyip kapatın.
  2. Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.Renkleri değişince salçayı ekleyip 1-2 dk daha kavurup ocağı kapatın.Toz biberi ekleyip karıştırın.
  3. Siz soğanları kavururken bulgurlar sıcak suyun etkisiyle şişmiş olacaklar.Bir kaşık yardımıyla bulguru havalandırın ve soğanlı salçalı karışımı ekleyip karıştırın.
  4. Haşlanmış patatesleri rendeleyip bulgura ekleyin.
  5. Tüm yeşillikleri, domates ve salatalığı küçük küçük doğrayıp bulgura ekleyin.
  6. Son olarak baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisini de ilave edip elinizle homojen bir karışım olana kadar yoğurun.Kısırınız hazır , afiyet olsun efendim.
Not: Zeytinyağı  ve ekşisi az gelirse damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.Ben genelde tadına bakarak bu ayarlamayı yaparım.

Yazar caferengigul.blogspot.com

10 yorum:

  1. Bir daha kızlar toplanınca beni de çağırır mısın,bende de pozitif enerji var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seve seve:)Bize böyle insanlar gerek; hem maharetli, hem pozitif.

      Sil
  2. Yiyecekler,tatlı sohbetler.sıcak ev sahipliğin tek kelimeyle muhteşemdi.İçimiz ısındı,Midemiz şenlendi. Kısır her zaman ki gibi süperdi.Kaç tabak yedik olmadı eve de götürdük. Canım benim herşey için çok teşekkürler Gülnar Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek ablacım, lafımı olur.Hep birlikte, mutlu olabilmek kadar güzel bir duygu var mı ki?

      Sil
  3. ben kısırı kasesi ile kapıp kaçsam ne olur...harika görünüyor....hem leziz hem çok şık ....ellerinize sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ohhh afiyet olsun. Hepsi birbirinden nefis görünüyor. Herkesin ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  5. Biz de geçen hafta taşınma telaşesi arasında hem evdeki bulguru tüketelim, hem de pratik ve sağlıklı bir şeyler yiyelim diye kısır yaptık, yedik. Kazanla yapınca bile insan bıkmıyor, doyamıyor kısıra.
    Her şey çok lezzetli görünüyor, hepinizin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Kısırın yeri başka ,insanın yedikçe yiyesi geliyor.Hiç bıktırmıyor gerçekten.Taşınma işi çok zor iş, size kolay gelsin.

      Sil