28 Ekim 2013 Pazartesi

KAVUR İNCİR



Nasıl da şahane görünüyorlar değil mi? İnanın tadı da öyle.Bodrum pazarlarını gezdiyseniz mutlaka rastlamışsınızdır kavur incir satan başı oyalı çemperili, ayağı basma şalvarlı teyzelere.Susamsız olmaz ama, kimi zaman içinde badem vardır, kimi zaman da ceviz.Adı gibi tadıda, tarifide Bodrum usulüdür anlayacağınız.

Malzemeler

- 10-15 adet kuru incir için



- 1 çay bardağı kadar susam


- İncir sayısın iki katı kadar badem ya da incir sayısına eşit miktarda ceviz

Yapılışı

1.    Susam ve bademi  tavada kavurun.
2.    İncirleri bıçak yardımıyla ( veya elinizle )  tamamen ayırmadan kesin ve iç kısmını susama batırın.Her bir incirin içine 2 adet badem yerleştirip kapatın.


3.    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırlamış olduğunuz incirleri yerleştirin.
4.    Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.


Bu şekilde pişirince incirler çıtırımsı bir hal alıyor ve çok leziz oluyor.Size de incirler soğuduktan sonra cam bir kavanoza ya da şık bir tabağa koyup acıktıkça atıştırmak düşüyor.Sağlıklı, besleyici, açlık yatıştırıcı...üstelik çok da lezzetli.E daha ne olsun.Bence afiyet bal şeker olsun.


Yazar caferengigul.blogspot.com

5 yorum:

  1. Ne diyeyim :-) üffff diyorum, bir incir sever olarak :-) Paylastiginiz için tesekkürler. Bir gün mutlaka yapmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek kelimeyle şahane bir tat.Mutlaka denemelisiniz.Sevgiler.

      Sil
  2. Soğuk havalarda enerji verecek lezzet küpü bir atıştırmalık. Görüntüsü de ayrı güzel. Kış hazırlıkları listesine eklendi hemen :) .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam anlamıyla enerji deposu:) Bol bol yapılsın, bol bol yenilsin.Hastalıklar tüm kış kapımızı çalmasın:)

      Sil
  3. Bblogların bu yönüne bayılıyorum ne yaratıcılık bu böyle valla eline sağlık ne diyeyim... tam bir enerji deposu hatta enerji bombasıı. nefis olacağı kesin denemek lazım. Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil