10 Ekim 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI NANELİ KEK


Günlerden  Perşembe.Bu gün Yalıkavak' ın meşhur pazarının kurulduğu gün.Benim sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp daha kimsecikler sebze ve meyveleri örselemeden alma telaşına düştüğüm gün.Bir çok arkadaşım sayfasında yazdı güzelim pazarımızı.İtiraf ediyorum bu gün balkon daha bir cazip geldi bana ve rutinimi kırdım.

Öyle güzel ki bu gün Yalıkavak...İnsan hiç bir şey yapmadan denizi izlemek istiyor.Sabahın erken saatlerinde denizin üstünde dans eden balıkları görmek anlatılır bir duygu değil.Biraz kuş cıvıltısı, horoz sesi ve balığa giden teknelerin sesinden başka ses yok.Doğa "dur" diyor, "derin bir nefes al ve dur.Sakinleş, yaşamın farkına var, benim farkıma var."

Ben birkaç satırda sabahımı paylaşmak istedim sizinle.Evet biliyorum keşke bir kaç kare fotoğraf ekleseydim.Makinayı alıp çekim yaparsam anı kaçıracakmışım hissine kapıldım.Ama en kısa zamanda bunu yapacağım.

Dün yaptım bu nane aromalı keki ,5 çayına:)Ve iki, yüreği güzel arkadaşım eşlik etti akşam üzeri keyfime.Çenem düştü benim sanki, yazdıkça yazasım geliyor.Fazla uzatmadan malzemelere geçmeli yoksa yazının içinde kaybolacağım ve bu kadar uzun yazıyı görünce herkesler kaçacak:(


Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1+3/4 su bardağı un 
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr tereyağı
- 200 gr bitter çikolata
- 1/2 demet nane


Yapılışı

1.    Tereyağı ve çikolatayı benmari usülü eritin.Karışım pürüzsüz bir hal alınca ocağı kapatıp karıştırarak ılıtın.


2.    Toz şeker ve 2 yumurtayı kabarana kadar çırpın.
3.    Un ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.




 4.    İnce kıyılmış nane ve çikolatayı yavaş yavaş karışıma ekleyip çırpın.

 5.   Hafif yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına karışımı dökün.Oldukça yoğun bir karışım oluyor.Piştiğinde üstü düzgün görünsün istiyorsanız fırına vermeden önce bir spatula yardımıyla düzeltin.Ya da benim gibi hiç bir şey yapmadan öylece bırakın:)


6.    Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 - 30 dk pişirin.Soğuyunca servis yapın.



14 yorum:

  1. Nane ilginç bir fikir geldi kekde bana denemek istiyorum, çok da güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir After Eight çikolatası kadar olmasa da nane-çikolata ikilisini sevenlerin beğeneceği bir tad oldu.
      Denerseniz fikrinizi almak isterim.
      Sevgiler.

      Sil
  2. naneli kekkkk
    ilginç
    tadını çok merak ettim doğrusu eminim ferah bir tat olmuştur ellerine sağlık arkadaşım....
    Yalıkavak a ve balıklara benden selam olsun tadını çıkar canım bu mevsimde nasılda dingin sessiz ve sakindir oralar tam dinlenmelik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata ve nane birlikteliğini çok severim ben.Çok hoş bir tadı oldu benim damak tadıma göre.Ancak nane sevmeyenler ve farklı tatlara alışık olmayan damaklar pek sevmeyebilir.
      Nasıl tadını çıkarıyorum bu sakinliğin bilemezsin.Sadece sabahları denize girmek yerine denizi izliyorum malum soğuklar erken geldi:( Yoksa Kasıma kadar denize girilirdi.Belki bir kaç gün sonra biraz daha ısınırda havalar atarım kendimi denize:)
      Sevgiler.

      Sil
  3. naneli denemedim ama merak ettim.görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Naneyi seviyorsan bence bir dene seversin.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Naneli kek iyi fikir.
    Bende bir ara güllü kek yapmak istiyourm. Hani minik minik gül çaylari satiliyor ya onlar ile arti gül suyu koyarak denemek istiyorum. Aslinda bunu uzuuuuun zamandir yapmak istiyorum, sizin naneli keki görünce yine aklima geldi :-) Keki güllü lokum ile yapmistim, ama bana çok tatli geldi. Seker, beyaz un ve tuz dan uzak durmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuz hayatımda yok denilebilir ama diğer ikisi için durum aynı değil:( Sevdiğim ve severek yaptığım herşey de varlar.Ve asıl ilginç olan ne biliyor musun?Bir ara mutfakta o ikisinin olduğu ürünler pişmedi, sırf 2-3 kilo verebileyim diye.Ama olmadı...Ben koca 1,5 ay zayıflayacağım diye bekledim.Sonra boşverdim yaptım mutlu mutlu ve yedim.Ama kararında ve süpriz ...beklenilen oldu:)
      Gül ve gül suyunu güllaçta kullanıyorum ve bayılıyorum tadına.Neden kekte de olmasın.Bence çok da güzel olur.Takipteyim, denemeni bekleyeceğim.Sevgiler.

      Sil
  5. ellerinize saglik bayilirim cikolatali keklere birde nane girince harika olmustur simdiden hayirli bayraMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Farklı tatları sevenler için güzel bir tarif.Sevgiler.

      Sil
  6. Ellerinize sağlık.Harika bir kek olmuş..İtiraf edeyim naneli kek ilk defa duydum ve çook hoşuma gitti sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Ben de ilk defa yapmıştım.Ama biz çok beğendik.Umarım deneme fırsatı bulursunuz.Sevgiler.

      Sil
  7. Çikolata ve nane uyumunu seviyorum ,ama taze naneyle hiç aklıma gelmezdi,denemeli.Nedense tadı aklıma aftre çikulatayı getirdi.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok yakın tatları var:) naneli çikolata ile.Deneme fırsatınız olursa sonucu haber verirseniz sevinirim.Sevgiler.

      Sil