Bodrum pazarlarında pazı hiç eksik olmaz.Haşlaması ve sarmasını sık sık yaparım.Ama çorbasıyla tanışmam Lezzet Dergisi 2012 Aralık sayısı sayesinde oldu.Çok da iyi oldu.Biz ailecek pek sevdik bu çorbayı.Bakalım sizlerde beğenecek misiniz?
Malzemeler
- 1 demet pazı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- tuz, karabiber
- Yeşil mercimeği önceden üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.
- Başka bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.Salçayı da ilave edip karıştırın.
- Yeşil mercimeği, tavuk suyunu ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın.
- İnce ince doğradığınız pazıyı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dk sonra ocağı kapatın.Afiyet olsun.
Yazar caferengigul.blogspot.com
evde 2 demet ne olacağını bilmeyen pazılarım sayende senin çorban olmaya karar verdiler diyebilirm cnm:).çok güzel görünüyor.ellerine sağlık cnm.
YanıtlaSilTadı da çok güzel.Bakalım siz de sevecek misiniz?Sevgiler.
SilÇok sevdim bu tarifi,İzmirde pazı bol miktarda var.Denemeli,elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok leziz ve değişik bir çorba,deneyin derim ben.Sevgiler.
SilPaziyi da mercimegi de çok severim.
YanıtlaSilBizim buralarda da 12 ay boyunca pazi bulmak mümkün. Simdi su an bu çorbayi yapasim geldi, agzim sulandi :-)
Ellerinize saglik. Güzel günler dilerim.
Merhaba Hülya Hanım
SilLeziz ve çok doyurucu bir çorba.Pazı sevmeyenler bile severek tüketebilir.
Sevgiler.
Ne zamandir esimin israriyla paziyla yapilan degisik tarifler ariyordum. Tarifi gorunce cok sevindim. Icinde mercimek de var :) Gercekten harika bir corba tarifi. Tesekkurler tarif icin.
YanıtlaSilİnsan alternatif tatlar arıyor zaman zaman.Değişiklik herkese iyi geliyor.Umarım tadınıda beğenirsiniz.Sevgiler.
Sil