18 Temmuz 2011 Pazartesi

ÇİLEKLİ KEK

Evde kalan çilekleri bozulmadan tüketmek için hazırladığım bir tarif.Çok da leziz oldu.Ancak çileğin kilosu 8 TL' yi bulunca değil kek yapmak, bu yıl çilek reçelini nasıl yaparım diye kara kara düşünür oldum.Sizce de çok pahalı değil mi? 



Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ezilmiş çilek
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı labne
-1 kahve fincanı buğday nişastası
- kabartma tozu
- vanilya
- 1 su bardağı damla çikolata
- un



Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri mikserde 5 dk çırpın.
  2. Sıvı yağ, labne ve önceden blendırdan geçirmiş olduğunuz 2 su bardağı çilek ezmesini ekleyip,mikserle çırpmaya devam edin.
  3. Azar azar elenmiş unu ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.Kıvamı normal kek kıvamından daha koyu olsun, ancak akışkanlığını  kaybetmesin.
  4. Karışımı yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün.Üzerine damla çikolatayı serpiştirin ve kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.Kekiniz soğuyunca servise hazırdır.
Not: Dilerseniz keki krema ya da çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.

Yazar caferengigul.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder