18 Nisan 2011 Pazartesi

YABAN MERSİNLİ VE YOĞURTLU KEK

Limon aromasını kekin içinde beğenenlerdenseniz; bu kek tam size göre.Limonun aroması öyle belirgin ki yedikçe ferahlıyor insanın içi.



Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun suyu
- 2 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 su bardağı yaban mersini
- üzeri için pudra şekeri

Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin.Yumurtalı karışıma ekleyip mikserle çırpın.
  4. Yaban mersinlerinin üzerine az un serperek, una bulanmalarını sağlayın.Kek hamuruna ekleyin ve kaşıkla hafifçe karıştırın.
  5. Yağlayıp, şeker serpiştirdiğiniz kalıba kek hamurunu boşaltın.
  6. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında 45-50 dk pişirin.
  7. Soğuyunca servis yapabilirsiniz.Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

NOT: Tarif lezzet dergisinin küçük kitapçıklarından uygulanmıştır.
Yazar caferengigul.blogspot.com

7 yorum:

  1. yaban mersini faydalı olduğuiçin sık sık tüketmeli ama hep ihmal ediyorum birkez bende kekini yaptın birdaha yapmadım:(((
    ellerine sağlık nefis olmuş canım

    YanıtlaSil
  2. yaban mersini güzel yakışmış keke.ellerine sağlık canım.denemem lazım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. yaban mersinli kekı denemıstım hatta pirinç pilavını bıle yaptım denemenı onerırım güzel oluyor.kek çok güzel görunuyor kekte limonu severım renkler güzel görunuyor.ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Yaban mersinli olan kek harikadir, hele hele limonluysa... Yaban mersinini ben de siklikla kullaniyorum. Keklerde, salatalarda ya da sabah kalvaltisinda corn flakes ile harika oluyor. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. mmmm nefis görünüyor.olsa da şimdi şöyle kocaman bir dilim.hammmm.

    YanıtlaSil
  6. Ben limonlu keklerde en çok haşhaşı seviyorum galiba. Limon deyince hep "haşhaş tohumu" geliyor aklıma çünkü.

    YanıtlaSil