11 Nisan 2011 Pazartesi

PAZAR KAHVALTISI VE BEBEK ZİYARETİ

Pazar gününe güzel bir kahvaltıyla başladık, Yatağan-Bozüyük Pınarbaşı Restaurant' ta.Çok lezizdi doğrusu.Hele sahanda yumurtası....Fotoğraflamak bittikten sonra anca aklıma geldi.Sıcacık, mis kokulu köy ekmeği, tereyağı ve ballı kaymağı...mis mis.


Ve kahvaltının noktası, bir fincan türk kahvesiiii.


Sadece kahvaltısıyla değil, tesisin bulunduğu yerde tam anlamıyla ruha ilaç niteliğindeydi.Yolunuz bu taraflara düşerse günün birinde, uğramadan geçmeyin sakın.







Bu çınar ağacı tam 800 yaşındaymış. Kanuni Sultan Süleyman, Rodos Seferi sırasında ordusu ile Bozüyük civarında mola verirken, Otağı' nı  bu çınar ağacının altında kurdurmuş.Kim bilir daha kimler konakladı o görkemli gölgesinde.1996 yılında 'Anıt Ağaç'  olarak Kültür Bakanlığı 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını  Koruma Kurulu tarafından tescillenen çınar ağacı o tarihten bu yana koruma altında.

Bu güzel kahvaltının ardından Muğla da yaşayan ve yeni bebeği olan canım arkadaşım ve meslektaşımı ziyarete  gittik.Hem hasret giderdik, hemde minik bebeği ve anneyi kutladık.Dünyaya gelen tüm bebekler, kendi saflık ve doğallıklarıyla belki biz büyüklere doğaya daha dikkatli davranmamız gerektiğini anımsatırlar.


Yazar caferengigul.blogspot.com

1 yorum:

  1. deniz kendine ait olmayan hiçbirşeyi içinde tutmaz derler....doğada dengesinin bozulmasından hoşlanmıyor...bence insanlar doğanın gücünü hafife alıyor....keşke herkes sizin gibi olayın bilincinde ve doğayla dost olsa...

    YanıtlaSil