16 Mart 2011 Çarşamba

KREMALI DONUT

Tarif  Haziran 2010 Lezzet dergisinden, Akrep ve İkizler için hazırlanmış.Ben kendim için yapmıştım, bir ikizler olarak.Ancak fırından çıktı, soğudu ve bitti.Ne üstüne pudra şekeri serpebildim, ne de pişmiş halinin güzel bir fotoğrafını çekebildim.Öyle güzeldiler ki poz verecek vakitleri olmadı:) Hele o kreması yok muu.........



Malzemeler


- 1.5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 10 gr yaş maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- üzerine serpmek için pudra şekeri

Dolgu Malzemesi


- 1 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 çay bardağı krema

Yapılışı

  1. Mayayı ılık sütün içinde eritin ve yoğurma kabına alın.
  2. Yumurta, fındık yağı, şeker, tuz ve yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.Oldukça cıvık bir hamur oluyor.Üzerini örterek 40 dk mayalanmaya bırakın.


      3.  Hamur mayalanırken dolgu malzemesini hazırlayın.Bunun için süt, un, vanilya ve şekeri tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.İyice soğuyunca kremayı ekleyip pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.


       4.   Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve muffin kalıplarına yerleştirin.Ortalarına kaşık               yardımıyla çukur açın ve 1 kaşık kadar kremadan koyun.


         5.     180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.Soğuduktan sonra kenarlarına pudra şekeri serpiştirip         servis yapın.Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. cok lezziz görünüyor! ellerine saglik!

    bundan böyle bana www.hasretlilezzetler.com adresinden ulasabilirsin! sicacik sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyorlar canımmm,bu tam benlik,nasıl görmemişim bu tarifi.lezzet derginin her sayısını kaçırmam,ama gözden kaçmış.ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  3. enfes görünüyorlar....ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Hmmm güzel bir tarif bu! Afiyetler olsun. Ben de bu aralar bol baharatlı kekime takılmış durumdayım, sürekli ondan yapar oldum...

    YanıtlaSil
  5. değişik ve güzel olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel olmus, tam donut olmus mayali hamurlu. Ustelik de kizartilmadan firinda. Kremayla da harika. Cok hosuma gitti bu tarif. Bir dahaki tatli krizimde yapacagim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  7. Nefis olmuş ah ah olsa da yesem ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  8. 30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
    Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
    Bunun için yapmanız gerekenler:
    Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
    vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
    Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
    Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
    Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
    GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
    SEVGİLER..
    ÖZNUR

    YanıtlaSil