Geçen sene yılbaşı hediyesi olarak yaptım bu kurabiyeleri.Bu kadar beğenileceğini düşünmemiştim aslında.Ama tadına bakan herkes pek sevdi.Bu da beni çoook mutlu etti: ). Yumuşak dokulu tatlı-tuzlu bir kurabiye.Farklı tatları sevenler için çok uygun .Fıstık ezmesi aşıkları için de biçilmiş kaftan bu kurabiye.
Malzemeler
- 115 gr tereyağı
- 165 gr esmer şeker
- 265 gr fıstık ezmesi
- 1 yumurta
- 140 gr un
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı
- Un, karbonat ve vanilyayı eleyin.Tuzu da ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan tereyağı ile şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Krema haline gelen karışıma yumurta ve fıstık ezmesini sırayla ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kuru karışımı yavaş yavaş ekleyerek mikserin düşük hızında çırpmaya devam edin.Hamuru toparlayıp, streç filme sarın.En az 30 dk , mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlarak top haline getirin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
- Top haline getirdiğiniz hamurların üzerine bir çatal yardımıyla bastırarak kurabiyeleri şekillendirin.Çatalı çapraz şekilde tekrar bastırın.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk pişirin.Soğuyunca servis yapın.
ımmm nefis olmuştur kesin
YanıtlaSilellerine sağlık
Yer fıstıklı kurabiye,nefis görünüyor, hiç denememiştim, ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler.Değişik tatlar seviyorsanız denemelisiniz mutlaka.
SilBen de yaparim bu kurabiyelerden, cok guzel oluyorlar. Ellerine saglik. Bu arada mutlu, saglikli, guzel bir yil diliyorum.
YanıtlaSilTeşekkürler sevgili Duygu.Yeni yılda tüm güzellikler seninle olsun.
SilBende yapmıştım böyle fıstık ezmeli,nefiss oluyor gerçekten..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Çok güzel görünüyor..:)
Gerçekten çok lezzetli bir kurabiye oluyor.
YanıtlaSilSevgiler.
bende yerfıstığını çok severim...anamur aslında muzu kadar yerfıstığı ile ünlüydü bir zamanlar....benim çocukluğum fıstık tarlalarına yakın geçti....ama maalesef ticari kaygılar nedeniyle şimdi bütün yerfıstığı tarlaları muz serası oldu..:(((....aslında herşeyde olduğu gibi bunda da ölçüyü kaçırdık...nerden nereye geldim arkadaşım......ama mutfağımızda kullandığımız sürece "talep" bitmeyecektir....bunun için üretim devam edecektir....sizin gibi mutfakta bol bol değişik ürün kullanmaya devam...ellerinize sağlık
YanıtlaSilbu arada yer fıstıklı tarifini en son yazımda link verdim.....bilginiz olsun....iyi günler
YanıtlaSilYazık ki çoğu zaman daha fazla kazanmak uğruna bazı şeyleri yitiriyoruz.Bu kimi zaman yerel ürünler ürünler oluyor, kimi zaman da insani ilişkiler.Bilinçli olmak çok önemli.Evet talebi canlı tutmakta büyük fayda var.
YanıtlaSilLink için teşekkürler.
Sevgiler.