Ahtapot denizden yeni çıktı, taze mi taze...Bana da pişirmesi düştü.Hep haşlama yapacak değilim ya bu seferde pilavını yapayım , bi değişiklik olsun değil mi:)
Malzemeler
- 1 adet ahtapot
- 2 su bardağı bulgur
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ( opsiyonel)
- karabiber, pul biber
- 2 su bardağı su
- Ahtapotu ince ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.Ahtapot epey su salacaktır ama pişerken de suyunu tamamen çekecektir.
- Ahtopotlar yumuşadığında bulgur ve tereyağını ilave edip kavurun.
- Baharatları ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Not: Bu tarifte tuz kullanmayın, çünkü ahtapot yeterince tuzlu.Ahtapotun yumuşak olması için yakalandıktan sonra mutlaka çarpılması gerekir.Dondurucuya atıp bekletmeninde etini yumuşattığı söylensede ben pek memnun kalmadım.
Yazar caferengigul.blogspot.com
eminim cok lezziz olmustur
YanıtlaSilellerine saglik olsun...
sevgiler...
Hem de ne lezzet...
SilSevgiler.
deniz mahsüllerini bulgur ile hiç duymadım,
YanıtlaSileminim çok daha sağlıklıdır:)
Evet genelde pirinçli tarifler hakim.Ancak bu balıkçı usulü bir tarif.
SilHem sağlıklı, hem de çok lezzetli.
Sevgiler.