8 Ekim 2012 Pazartesi

KADEHTE KREMALI ŞEFTALİ

Hayatta hep iyi , güzel şeyler olmuyor.Bazen de can sıkıcı, tatsız olaylar yaşanıyor.Yazık ki günümüz insanı için "saygı" sözcüğü anlamını yitirmiş durumda.Her şeyi hakkı ve her yaptığını doğru sanan bir nesil var karşımızda.Ben bu aralar sık sık umutsuzluğa kapılıyorum...yitirilen değerlerimiz ve öz saygınlığımız hakkında.Bu konu uzar gider.Ama Pazartesi yazısı bu; tatlı olmalı, iyi olmalı...Tıpkı fotoğraftaki gibi...:)


Malzemeler

- 3 adet şeftali
- 3-4 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 6 adet kedi dili bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- üzeri için irice dövülmüş ceviz


Yapılışı
  1. Şeftalilerin kabukları soyun.İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın.Toz şeker ve tarçını da ekleyip pişirin.Şeftaliler yumuşayıp suyunu bıraktığında ocağı kapatabilirsiniz.
  2. Mikserde toz krem şanti ve soğuk sütü çırpın.
  3. Her porsiyon için 1 adet kedi dili bisküvisini 3'e bölerek kadehin tabanına yerleştirin.Üzerine şeftalileri paylaştırın.Şeftalinin suyu kedi dili bisküvinin ıslanması için yeterli oluyor.
  4. Krem şantiyi de şeftalilerin üstüne eşit bir şekilde paylaştırıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
  5. Servis yapmadan önce üzerine cevizleri serpiştirin.Aslında antep fıstığı daha güzel olur.Ama evde yoktu:)Ben biraz kadehlerin yüzüne renk gelsin diye erik-böğürtlen şerbeti döktüm.Dilerseniz sizde yapabilirsiniz.(Eğer evde şerbet yoksa kırmızı renkli bir reçelin de yardımını alabilirsiniz.)Afiyet olsun.

Bu tatlı işten eve geç gittiğim bir günün akşamına gelen misafirlerim için tasarlandı.Tamamen evde olan malzemelerle.Ama çok da leziz oldu.Krema yerine dondurma veya kaymak da kullanılabilir.Yaratıcılığınıza ve damak tadınıza kalmış her şey.

Güzel bir hafta dileğiyle...

2 yorum:

  1. maalesef pek çok nimet arttıkça , nedense insanlığımızdan uzaklaşıyoruz....eskiye bakıp şükretme , daha güzeli yapma çabası umarım sadece bizim nesilde kalmaz...yinede umudumuzu kaybetmemliyiz ha ....tatlı bir hafta dilerim...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız.Umarım umutlar boşa çıkmaz.Sevgiler.

    YanıtlaSil