1 Haziran 2012 Cuma

MENEMEN

Bir yaz klasiği, yemeksiz zamanların kurtarıcısı, kahvaltı sofralarının ekstrası...Malzemeler standart olsa da herkesin kendine ait bir yorumu mutlaka vardır.Bu da benim menemen tarifim.


Tabi ki Hecha'da pişmiş:)

Efendim ; şöyle irice bir baş soğanı yarım halka doğruyoruz.Hechamızı güzelce ısıttıktan sonra zeytinyağı ile dibini kaplıyoruz.Soğanlar , bir miktar tuz ve azıcık şekeri tavaya alıp renginin kahverengiye dönmesini bekliyoruz.

Bu arada boş durmayıp yeşil biber ve domatesleri doğruyoruz, irice.Ama lütfen biraz zahmete girip domateslerin kabuğunu soyalım.Çünkü kabuklu güzel olmuyor : (

Kahverengiye dönmüş soğanların üzerine yatırıyoruz yeşil biberleri ve 1-2 diş taze sarımsağı.Biraz kızarınca ama kesinlikle diriliğini kaybetmeden domatesleri ekliyoruz.Bırakınız domatesler suyunu bıraksınlar , rahatlasınlar ve o mis gibi kokuları mutfağa yayılsın.

Yumurtalar için tavada küçük çukurlar açın ve bu çukurlara yerleştirin sapsarı köy yumurtalarını.Ocağın altını kapatın ve doğranmış maydanoz, pul biber,taze çekilmiş karabiber ile tamamlayın menemeninizi.

Sonra hiç saymadan kaç dilim ekmek yediğinizi batırın güzelce menemene ve keyfine vara vara, afiyetle yiyi verin gari ; bahçede, balkonda ,ya da pencerenin önünde...
Yazar caferengigul.blogspot.com

8 yorum:

  1. acıkmışken site gezersem böyle canım çekerimiş:))) ikindi kahvaltısını menemenle yapmak ne iyi olurdu
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkindi kahvaltısı için gerçekten güzel olur.Bir tabak göndermenin bir yolu olsaydı keşke:)

      Sil
  2. Renkler nasıl da güzel çarpıcı olmuş.En sevdiğim yaz yemeklerinden.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Hafifliğiyle tam bir yaz yemeği gerçekten.Sevgiler.

      Sil
  3. offf harika harika olmus :-)
    ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  4. Yaz mevsiminin vazgeçilmezidir nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil