Günler mi kısaldı, ben mi ağır çekimdeyim çözemedim.Hep yarım kalıyor işlerim ya da bir çoğuna hiç başlayamıyorum.Yetemiyor, yetişemiyorum bir türlü.Bir de migren derdi var tabi, hayatımı tamamen sekteye uğratan.Bir çözümü olsa da kurtulsam bu dertten.
Okulların son haftası 4-5 yaş grubu çocukların okul gösterileri vardı.Tamamını migren atağım nedeniyle izleme fırsatım olmadı.Ama izlediğim kadarı bana yetti.Bu minik yüreklere koca bir yıl öğretilen ve özendirilen meslek mankenlik, makyaj, süs püs, .....gereksiz bir dünya ıvır zıvır maalesef.Bu yaştaki çocuğa anlık bir gösteri için makyaj yapmak, saçlarını maşalamak hangimize ne kazandıracak?Topluma ne faydası olacak, ve o minik akıllara neleri salık verecek....?Bu mudur yani...Anlayamadım.Aklıma Murathan Mungan'nın yıllar önce okuduğum Yüksek Topuklar kitabı geldi.Çocukların hayat çizgisi ve dolayısıyla bir toplumun geleceği minik ayrıntılarda gizli.Öyle çok şey var ki atladığımız, önemsemediğimiz.Doğallık dururken yapaylığı bellettiğimiz...Bu durum çok sıktı canımı paylaşmadan geçemedim .
Yoğun bir günün ardından insanın canı yemekle uğraşmak istemeyebiliyor.Yaz mevsiminde de bizim dolaptan köz patlıcan ve kırmızı biber eksik olmaz.Onlarla hızlıca harika lezzetler yaratmak hiç de zor değil.Evdeki malzemeyle eşimin hazırladığı mis gibi leziz mi leziz paniniler.Ben bile iki tane yedim.o kadar güzeller kısacası.
Malzemeler
Yapılışı
İnce şeritler halinde doğradığınız tavuk göğüslerini çok az yağladığınız ızgarada pişirin.Tuz ve azcık karabiberle tatlandırın.
Kırmızı biber sosunu ısıttığınız sandviç ekmeklerine ( bulabilirseniz panini ekmeği ) sürün.Sonrada fotoğraflardaki adımları takip edin.
Izgara tavuk göğsünün sosla buluşması...
Domatesler...
Çıtır çıtır marul...Ve dilerseniz ketçap, mayonez.
Hiç beklemeyin hemen örtün üstünü ekmekle ve kocaman bir ısırık alıp bakın keyfinize:)
Kırmızı Biber Sosu
Paninin olmazsa olmazıdır kendileri.Kısaca anlatalım:
Kırmızı biberleri közleyin ,kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.Derin bir kaba alın.Biraz zeytinyağı, bir kaç diş sarımsak, balzamik sirke ve bir kaç dal taze fesleğen yaprağını kırmızı biberlere ekleyip blendır yardımıyla ezin.İşte bu kadar sosunuz hazır.İster panini yapın, ister makarna ya da sürün bir dilim kızarmış ekmeğin üstüne açlığınızı bastırın.Bu sos bir harika:)
Not:Gazetenin üstünde hazırlamak eşimin tarzı.Temizleme derdi olmuyor diye:)Aslında çok da haklı.
Yazar caferengigul.blogspot.com
harika görünüyor güzel bir öğün olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık canım
teşekkürler sevgili Hande.
YanıtlaSilçok gzl görünüyor.harikaa
YanıtlaSilof ya süper. Zaten çok açım. Görüşmek üzere
YanıtlaSilwww.bakbuharika.blogspot.com
En az görüntüsü kadar lezzetide bir harika.Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilTavuğa ve ete yakaşacak güzel bir sos bence de bunu deneyeceğim.Eline sağlık . bu sos tek başına bile ekmek üzerine sürülebilir. kocaman sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler sevgili Şükran.Sevgiler.
Silbunu bir cafede yemiştim ama tarifini bilmiyorudum çok iyi oldu teşekkürler.
YanıtlaSilgörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Çok sevindim buna.Dener ve beğenirseniz ne mutlu:)Sevgiler.
YanıtlaSil