Akşam iş dönüşü minik bahçeme baktım şöyle bi, neler olmuş diye.Aslında niyetim öğünü hızlıca akşam kahvaltısıyla geçiştirip,kitap okumaya vakit ayırmaktı.Ta ki patlıcanlar bana göz kırpmaya başlayana kadar.
Her şey bir anda değişti.Kendimi yukarıdaki fotoğrafı çekerken buldum.Sonrası malum:)
Tam yaz yemeği, oldukça hafif ve leziz.Geçelim mi tarife?
Malzemeler
- 1/2 kg patlıcan
- 5-6 adet yeşil biber
- 2-3 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan ( büyükçe)
- 1-2 adet domates
- zeytinyağı
- tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
- Tavayı güzelce kızdırıp zeytinyağını dökün.
- Yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alın ve renkleri dönene kadar kavurun.
- Soğanlar kavrulurken alacalı soyduğunuz patlıcanları minik küpler halinde doğrayın ve soğanların üzerine yayın.
- Biberleri de doğrayıp tavaya ekleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve kavrulmakta olan sebzelerin üzerine alın.
- Baharatlarını ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.Ilık olarak servis yapın.Afiyet olsun.
bu güzelim erikleri topladık bahçeden, bir kaç da armut. Mis gibi kokulu kokulu.
Birer erikte siz alın , çekinmeyin.Şöyle kokusunu içinize çeke çeke o güzelim tadına varın.
Mutlu hafta sonları... hepimize:)
hımmmmmmmmmm
YanıtlaSiltava güzeli derler buna çok severim
ellerine sağlık
Ne güzel isim o "tava güzeli", çok hoşuma gitti.Teşekkürler sevgili Yıldız.
YanıtlaSilharika görünüyor
YanıtlaSilpatlıcanın her türlü yemeğine bayılırım.
ellerine sağlık canım
Teşekkürler .
SilSevgiler.
Sebzelerin mutfaga girmesi insani mutlu ediyor.
YanıtlaSilPatlican kavurma çok güzel. O güzelim erik ve armutlara ne demeli :-) Ben bir adet erik ve bir adet armut aldim, tesekkür ederim :-) O kadar güzel yazmis ve o kadar güzel fotograflarini çekmissiniz ki gerçekten kokularini aldim.
Sevgiler
Ne mutlu bana hissettiklerimi paylaşmayı başarabildiysem.
SilTeşekkürler,sevgiler.
yazın çok yaparım bende kavurmasını.hafif ve lezzetli olur.ellerine sağlık canım.nefis olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilHem de ne hafif değil mi.
SilSevgiler.
Ne güzeldir dalından kopmuş taze meyve ve sebzeleri yemek.Patlıcan da çok güzel.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkürler.İnsanın kendi ürettiğini yemesi kadar keyifli bir şey yok gerçekten.sevgiler.
Silçok güzel fotoğraflar sanki ordaymışım izlenimi verdi :)(gülsüm )
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
Silmerhaba,
YanıtlaSilben geldim...
bu ne güzel bir blog böyle...
ahhhpatlıcan kavurmada harika görünüyor...
ellerinize sağlık...
hele o bahçedeki erikler enfeees...
canım çekti...
sizi takibe aldım...
sizde beni takibe alırsanız seviniirm...
kocaman sevgiler...
Hoşgeldiniz:)
SilGüzel yorumunuz için teşekkürler.
En kısa zamanda uğrayacağım.
Sevgiler.