Haftaya bahar kokusuyla başlamak istedim.Her ne kadar ülkemizde kara kış hakim olsa da Yalıkavak çiçeğe durdu.Papatyalar, dağ laleleri ve tabiki badem çiçekleri...Bir yandan da aralıklarla yağmakta olan yağmur.
Yarın sevgililer günü...Evet belki sevginin günü olmaz, ama bazen insanoğluna böyle bahanelerde gerekiyor.Hepimiz hayatın hayhuyu içinde öylesine kayboluyoruz ki başımızı kaldırıp da sevgimizi söylemek bile külfet geliyor.İşte bu tarif ne kadar yoğun olsanız da yapabileceğiniz türden ve lezzeti garanti.
Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 3 adet orta boy patates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 dal biberiye
- 1'er tatlı kaşığı kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz
- zeytinyağı
Yapılışı
- Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın.Hiç nemli olmamasına dikkat edin.
- Tüm toz baharatları bir kasede güzelce harmanlayın ve elinizle tavuğun her tarafına yedirin. Taze biberiyenin tamamını tavuğun içine yerleştirin.
- Derince bir fırın kabının içine baharatlamış olduğunuz tavuğu yerleştirin.
- Patatesleri soyun ve irice doğrayıp fırın kabına alın.
- Soğanı 4 eşit parçaya bölün ve sarımsaklarla birlikte fırın kabına ekleyin.
- Son olarak fırın kabının üstüne zeytinyağı gezdirin.220 dereceye ısıtılmış fırında 60 - 70 dk pişirin.
- Fırından çıkardığınız tavuğu dilimleyin ve sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Yazar caferengigul.blogspot.com
CANIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
MMMM MİS
:))
tavuğun şu bütün ve nar gibi kızarmış halini çok seviyorum..ellerine sağlık
YanıtlaSilAkşama yemeğim yok,senin tavuğu uzanıp almak vardı ahhh..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık cnaım.
Çoook severim..
Bayıldım ben buna...
YanıtlaSilSüper olmuș :-))
Ellerine saĝlık...
Nasıl da gel beni ye diyor:)
YanıtlaSilTok halimle bana hayaller kurduruyor:)
Çok nefis olmuş canım,ellerine sağlık..
Mutlu haftalar diliyorum..
ankarada baharı hatırlatacak şeyleri ne kadar özledik tahmin edemezsiniz..
YanıtlaSilkçüklüğümüzde tavuk en çok bütün pişerdi....şimdilerde tek parça nadiren alıyoruz....böyle kızarmış görünce özlediğimi anladım..
ellerinize sağlık
Badem çiçeği muhteşem:)Ellerine sağlık.Tavuk çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilağız sulandırıcı bir görsellik eminim tadıda harikadır , ellerine emeğine yüreğine sağlık
YanıtlaSilAsla hayir diyemeyecegim bir lezzet, ellerin dert görmezsin canim
YanıtlaSilparça tavuğa nasıl alıştık,
YanıtlaSilbütün tavuk yapmıyoruz artık...
ama görüntü iştah açıcı...
eline sağlık:)
nefiss gorunuyor,orda olsakta yesek..ellerine saglik..
YanıtlaSilbadem cicegi cok guzell..sevgiyle kal.:)
YanıtlaSilkarnımda nasıl aç anlatamam,keşke görmeseydim çok severim:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Nefis olmuş görüntü süper ellerine sağlık.
YanıtlaSil