13 Şubat 2012 Pazartesi

FIRINDA TAVUK


Haftaya bahar kokusuyla başlamak istedim.Her ne kadar ülkemizde kara kış hakim olsa da Yalıkavak çiçeğe durdu.Papatyalar, dağ laleleri ve tabiki badem çiçekleri...Bir yandan da aralıklarla yağmakta olan yağmur.

Yarın sevgililer günü...Evet belki sevginin günü olmaz, ama bazen insanoğluna böyle bahanelerde gerekiyor.Hepimiz hayatın hayhuyu içinde öylesine kayboluyoruz ki başımızı kaldırıp da sevgimizi söylemek bile külfet geliyor.İşte bu tarif ne kadar yoğun olsanız da yapabileceğiniz türden ve lezzeti garanti.


Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 3 adet orta boy patates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 dal biberiye
- 1'er tatlı kaşığı kırmızı biber, pul biber,  karabiber, tuz
- zeytinyağı


Yapılışı
  1. Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın.Hiç nemli olmamasına dikkat edin.
  2. Tüm toz baharatları bir kasede güzelce harmanlayın ve elinizle tavuğun her tarafına yedirin. Taze biberiyenin tamamını tavuğun içine yerleştirin.
  3. Derince bir fırın kabının içine baharatlamış olduğunuz tavuğu yerleştirin.
  4. Patatesleri soyun ve irice doğrayıp fırın kabına alın.
  5. Soğanı 4 eşit parçaya bölün ve sarımsaklarla birlikte fırın kabına ekleyin.
  6. Son olarak fırın kabının üstüne zeytinyağı gezdirin.220 dereceye ısıtılmış fırında 60 - 70 dk pişirin.
  7. Fırından çıkardığınız tavuğu dilimleyin ve sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Siz de tavuk pişerken sofrayı hazırlayıp, sevdiklerinize güzel bir sevgililer günü ziyafeti çekebilirsiniz.Ne dersiniz?
Yazar caferengigul.blogspot.com

14 yorum:

  1. CANIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ
    ELLERİNE SAĞLIK
    MMMM MİS
    :))

    YanıtlaSil
  2. tavuğun şu bütün ve nar gibi kızarmış halini çok seviyorum..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Akşama yemeğim yok,senin tavuğu uzanıp almak vardı ahhh..:))
    Ellerine sağlık cnaım.
    Çoook severim..

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım ben buna...
    Süper olmuș :-))

    Ellerine saĝlık...

    YanıtlaSil
  5. Nasıl da gel beni ye diyor:)
    Tok halimle bana hayaller kurduruyor:)
    Çok nefis olmuş canım,ellerine sağlık..
    Mutlu haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  6. ankarada baharı hatırlatacak şeyleri ne kadar özledik tahmin edemezsiniz..

    kçüklüğümüzde tavuk en çok bütün pişerdi....şimdilerde tek parça nadiren alıyoruz....böyle kızarmış görünce özlediğimi anladım..

    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Badem çiçeği muhteşem:)Ellerine sağlık.Tavuk çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  8. ağız sulandırıcı bir görsellik eminim tadıda harikadır , ellerine emeğine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Asla hayir diyemeyecegim bir lezzet, ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  10. parça tavuğa nasıl alıştık,
    bütün tavuk yapmıyoruz artık...
    ama görüntü iştah açıcı...
    eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. nefiss gorunuyor,orda olsakta yesek..ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  12. badem cicegi cok guzell..sevgiyle kal.:)

    YanıtlaSil
  13. karnımda nasıl aç anlatamam,keşke görmeseydim çok severim:)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  14. Nefis olmuş görüntü süper ellerine sağlık.

    YanıtlaSil