3 Ekim 2011 Pazartesi

ÇİĞ BALIK


Bodrum' da renga olarak bilinen bu balık cinsi, mahi mahi ve lambuka olarakda adlandırılmaktadır.Taze, tütsülenmiş veya salamura edilmiş olarak tüketilir.Bence en güzel çiğ balık rengadan oluyor.Henüz pişmiş olarak hiç yemedim.Tekrar yakalarsak pişirip yemeyi düşünüyorum.Bakalım pişince de bu kadar güzel oluyor mu?


Çiğ balık için önce balığın derisini sıyırıp, filetosunu çıkarıyoruz.Ben ince ince dilimledim.Dilerseniz dilimlemeden de hazırlayabilirsiniz.Genişçe bir kaseye aldığınız balıkların üzerine deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber ve 2 adet limonun suyunu ekleyip karıştırın. Tuzu normalden biraz fazlaca koymalısınız.Çünkü balık tuz ve limonla pişecek.



Ben bu sefer içine bir kaç yaprak taze adaçayı da ekleyiverdim.Çok da yakıştı.Şimdi iş; bir gece buzdolabında bekletmek ve ara ara karıştırmak.Bu sürede balık pembe  ve çiğ görüntüsünden, beyaz ve pişmiş bir görüntüye ulaşacak.


Ve sizede afiyetle yemek kalacak.


Immmm enfes, lokum gibi...

Gelelim sevgili  Zeliha' nın beni de dahil etmiş olduğu mim' e:

Issız bir adaya düşersem eğer günün birinde ( ah ah nerede o gün ), olmazsa olmazım 




Köz patlıcan , şöyle bol zeytinyağlı


Adaya düşülür de balıksız kalınır mı hiç..Tuzda levrek



Domatessiz yaşayamam ki bennnn .....

Bu mim'i 4 arkadaşa göndermek gerekmekteymiş.Ben aranızdan 4 kişi seçmek yerine, diyorum ki hayal kurabilen herkese açık olsun bu mim.E hadi buyrun bakalım... 
Yazar caferengigul.blogspot.com

4 yorum:

  1. merhabalar, çiğ yenen bir balık çeşidini ilk defa duydum...ellerinize sağlık...bir aday düşsem herhalde bol bol tohumda alırdım...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Balığı çok severim ama hiç bu böylesini yemedim ve inanılmaz merak ettim lezzetini..
    Ellerine sağlık.
    O nefiss ekmeği o zeytinyağlı patlıca bandıra bandıra yemek gibiside yok..
    Nefisssss..

    YanıtlaSil
  3. Çiğ balık hiç yemedim ama Rus bir arkadaşım hamileliği döneminde Türkiyede oldukça aramıştı. Anlattı anlattı ama bilmeyince böle baktık kaldık bide ıyyk nasıl yiyorsunuz demiştim:)) Oysa oldukça leziz görünüyormuş, şimdi olsa kızcağıza yapıveriridim:))

    YanıtlaSil
  4. balığı bu şekilde hiç yemedim değişikmiş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil