Pazar tezgahında öyle güzel görünüyorlardı ki, dayanamayıp aldım.Yemeğini duymuştum ama yememiştim.Turşusunu bir çok defa yaptım, çok da güzel oluyor.Yemeğini de çok sevdim ben , ekşi ekşi .
Üstelik yapması çok kolay ve hızlı pişen bir yemek, benden söylemesi.
Malzemeler
- 1/2 kg yeşil domates
- 1 adet kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 avuç bulgur
- Zeytinyağı
- tuz
Yapılışı
- Yarım halka doğradığınız soğanları, zeytinyağında karamelize edin.
- Soyulmuş sarımsakları ekleyip 1-2 dk pişirin.
- Domatesleri 4'e bölüp tencereye ilave edin.
- Domatesler suyunu bırakınca yıkanmış bulguru ve tuzu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ilık olarak servis edin.Afiyet olsun.
Not:Domates turşusu yapmak isterseniz daha önce yazmış olduğum salatalık turşusu tarifiyle aynı şekilde yapabilirsiniz.
nasıl güzel olmuştur şimdi o yemekk..
YanıtlaSilmayhoşş mayhoşş...
:))
bayılırım...
ellerne sağlık canım...
hayırlı cumalar..
bu yemeği annemde çok yapar.üzerinede sarımsaklı yoğurt çok yakışır.bir dene bence.ellerine sağlık canım.öpüyorum çok.
YanıtlaSilBen de çok severim bu yemeği bu mevsimde mutlaka bir kaç kez yaparım Çanakkale yöresine ait bir yemektir ama ben pirinçle yapıyorum bulgurla hiç denemedim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.......
Ben de denemek isterdim, ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSildomatesi her şekilde severim.....nefis ellerinize sağlık...
YanıtlaSilDegisiklik her zaman iyidir:)
YanıtlaSilAfiyetler olsun çok sevgiler
canım bız yazın yaparız hep ,sarımsaklı yogurtla harıka olur gafete bulgurlaması:)ellerıne sağlık
YanıtlaSilHic denemedigim bir yemek. Yesil domatese rast gelirsem mutlaka deneyecegim. Gorunum de cok guzel.
YanıtlaSilDeğişik yemekleri denemeyi ve yemeyi severim.
YanıtlaSilNefis bir yemek olmuş ,ellerinize sağlık, sevgiler, Pırıl.