16 Ekim 2011 Pazar

TAVUK ETLİ, KAVRULMUŞ CEVİZ ÇORBASI

Tam anlamıyla bir kış çorbası.Ama ne çorba; kokusu bile yetiyor insana.Bu ayın Lezzet dergisinden bu tarif.Ceviz delisi ben kaçırır mı böylesi bir deneyimi.Yapmanın ve tadına varmanın tam zamanı.

Malzemeler

- 300 gr kemiksiz tavuk budu
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- karabiber
- tuz

Üzeri için:

- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- ince kıyılmış maydanoz


Yapılışı
  1. Yemeklik doğramış olduğunuz soğanları sıvı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  2. Tavuk etlerini minik minik doğrayın.
  3. İrice parçaladığınız cevizleri soğanlara ilave edip 2-3 dk kavurun.
  4. Tavuk etlerini de ekleyip, kavurun.Pişmeye yakın un ,karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Tencereye 4 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın.Kaynayınca kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
  6. Üzeri için tereyağını eritip , kırmızı biberi kavurun ve kıyılmış maydanozla birlikte çorbanın üzerine gezdirin.Afiyet olsun.
Not: Tarifte yoktu ama bence limon çok yakıştı.


Yazar caferengigul.blogspot.com

3 yorum:

  1. çok ilginç ve cesur bir çorba olmuş ....cevizi çorba olarak hiç düşünmemiştim...ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. canım hiç duymadım bu çorbayı ,cevızle ?ilginç,güzel görunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. cevizi hiç duymamıştım ama görüntüsü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil