Fotoğrafı anlatıyor nelerin gerektiğini ve ne kadar kolay olduğunu.Turşuluk salatalık, salamura tuzu, dilediğiniz kadar sarımsak, su, maydanoz işte bu kadar.
Salatalıkları güzelce yıkıyor ve soyulmuş sarımsaklarla birlikte kavanoza diziyoruz.1 litre suya 80 gr tuz oranına sadık kalarak hazırladığımız sıvı çözeltiyi, salatalıklar açıkta kalmayacak şekilde kavanoza ekliyoruz.Dilerseniz 1 çay bardağı kadar sirke ekleyebilirsiniz.
1-2 saat kapağı açık beklettikten sonra üzerini maydanozla kapatıyoruz.Kaynatmış olduğumuz kapağı kapatıp, güneş görmeyen bir yerde 2 hafta bekletiyoruz.Bize afiyetle tüketmek kalıyor.
Yazar caferengigul.blogspot.com
canım oyle severım kı eksı tat benım vazgecılmezım,ellerıne sağlık...
YanıtlaSil