5 Nisan 2011 Salı

BİBERİYELİ GRİSSİNİ

Ofiste ve evde yemek vaktine kadar açlığınızı bastırmaya yarayacak bir tarif.Çayın yanında da pek bir güzel oluyor kendileri.Yapımı çok kolay.Kokusu bitiriyor insanı :) Hepsini yemek istiyorsunuz ama dikkat etmeli , formu korumalı.Ne de olsa yaz kapıda değil mi !




Malzemeler


- 1,5 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 dal taze biberiye
- 1 su bardağı ılık su


Yapılışı
  1. Unu eleyin ve yoğurma kabına alın.Tuz ve maya ile harmanlayın.
  2. Yıkayıp kurulamış olduğunuz biberiyeyi ince ince doğrayın.
  3. Zeytinyağı, ılık su ve biberiyeyi unlu karışıma ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru unlamış olduğunuz zeminde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.1 cm aralıklarla şeritler halinde kesip, yuvarlayın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.

Not: Tarif Lezzet dergisinden uyarlanmıştır.Fırından çıkınca azcık yumuşak olabilirler, ancak soğudukça kıtırlaşıyorlar.

Yazar caferengigul.blogspot.com

3 yorum:

  1. elinize sağlık,sağlıklı ve nefis olmuş..tam benlik,tarifiniizninle alıyorum.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. bende ofiste atıştırcak birşeyler arıyorum bunu denemeliyim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Ofiste bu tür atıştırmalıklar can kurtarıyor. Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil