21 Kasım 2011 Pazartesi

ÇÖREK OTLU BİSCOTTİ

Elimin altında devamlı atıştırmalık bir şeyler olsun diyenlerdenseniz, bu tarif tam size göre.En sevdiğim tarafı ise kolay kolay bayatlamıyor olması.Kıtır kıtır ve çok lezzetli bir atıştırmalık.



Malzemeler

- 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı 
- 1/2 su bardağı süt
- 80 gr tereyağı
- 50 gr Erzincan tulum peyniri
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- karabiber


Yapılışı
  1. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, 1 yumurtayı ve sütü karıştırın.
  2. Ufalanmış peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Elenmiş un, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma ekleyip, yoğurun.
  4. Güzelce yoğurduğunuz hamura somun şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.
  6. Fırından çıkarıp 10-15 dk bekleyin ve ince ince dilimleyin.




     7.  Dilimleri fırın tepsisine dizin ve tekrar fırına yerleştirip 30-35 dk pişirin.
     8.  Soğuduktan sonra servis yapın.

NOT: Tarifin orjinalinde parmesan peyniri kullanılıyor.Ben evde olan peyniri kullanmayı tercih ettim.İsterseniz ikinci fırınlamayı yapmadan da tüketebilirsiniz.Bir çeşit dilim poğaça misali:)Tercih sizin.
Yazar caferengigul.blogspot.com

14 yorum:

  1. tulumpeynirli falan harika olmuştur eminim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Çörekotlu yani biz karacaot deriz mutlaka sen de Bodrum 'da duymuşsundur çok fayadalı bir bitki tohumudur hemen hemen her yere çok yekıştırırım ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  3. Evet yöresel adı karacaot, bende karacaot derim hep, ama nedense çörekotu olarak yazmışım.Ne güzel bir tadı var değil mi?Ben peynire bir başka yakıştırırım kendilerini.

    YanıtlaSil
  4. Mutlaka deniyecegim ellerien saglik canim. Tam benlik !

    YanıtlaSil
  5. Harika olmus. Ben de hep evde atistirmalik bir seyler olsun isteyenlerdenim. Biscottiye de bayilirim cayla harika gidiyor. Bu tarif de cok degisik peynir ve corek otu iklisi nefis olmus.

    YanıtlaSil
  6. Nefis gorunuyor, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  7. değişik bi tarif denemediklerimden not ettim teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Bayılıyorum böyle kıtır kıtır lezzetlere..
    Ellerine sağlık canım
    Çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  9. canım çok nefıs gorunuyor ellerıne sağlık harıka olmus

    YanıtlaSil
  10. En kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ah canım ya ben seni takip ediyordum benim blogrol sapıttı bazılarını sildi bazende toptan silindi aklım agelenleri ekledim çoğununda linkinş hatırlamadım tekrara ekliyorum s eni ve bu tarifine bayıldım mutlaka deniyeceğim . Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. hazırda bulundurulacak bir atıştırmalık olmuş:)) eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. Hazırda bulundurulması hoşuma gitti. Yarın deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık, nefis görünüyor.
    Gülnar

    YanıtlaSil