Malzemeler
- 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
- 1/2 su bardağı süt
- 80 gr tereyağı
- 50 gr Erzincan tulum peyniri
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- karabiber
Yapılışı
- Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, 1 yumurtayı ve sütü karıştırın.
- Ufalanmış peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Elenmiş un, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma ekleyip, yoğurun.
- Güzelce yoğurduğunuz hamura somun şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.
- Fırından çıkarıp 10-15 dk bekleyin ve ince ince dilimleyin.
7. Dilimleri fırın tepsisine dizin ve tekrar fırına yerleştirip 30-35 dk pişirin.
8. Soğuduktan sonra servis yapın.
NOT: Tarifin orjinalinde parmesan peyniri kullanılıyor.Ben evde olan peyniri kullanmayı tercih ettim.İsterseniz ikinci fırınlamayı yapmadan da tüketebilirsiniz.Bir çeşit dilim poğaça misali:)Tercih sizin.
Yazar caferengigul.blogspot.com
tulumpeynirli falan harika olmuştur eminim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇörekotlu yani biz karacaot deriz mutlaka sen de Bodrum 'da duymuşsundur çok fayadalı bir bitki tohumudur hemen hemen her yere çok yekıştırırım ellerine sağlık......
YanıtlaSilEvet yöresel adı karacaot, bende karacaot derim hep, ama nedense çörekotu olarak yazmışım.Ne güzel bir tadı var değil mi?Ben peynire bir başka yakıştırırım kendilerini.
YanıtlaSilMutlaka deniyecegim ellerien saglik canim. Tam benlik !
YanıtlaSilHarika olmus. Ben de hep evde atistirmalik bir seyler olsun isteyenlerdenim. Biscottiye de bayilirim cayla harika gidiyor. Bu tarif de cok degisik peynir ve corek otu iklisi nefis olmus.
YanıtlaSilNefis gorunuyor, ellerine saglik :)
YanıtlaSildeğişik bi tarif denemediklerimden not ettim teşekkürler
YanıtlaSilBayılıyorum böyle kıtır kıtır lezzetlere..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Çok güzel görünüyorlar.
canım çok nefıs gorunuyor ellerıne sağlık harıka olmus
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık...
YanıtlaSilAh canım ya ben seni takip ediyordum benim blogrol sapıttı bazılarını sildi bazende toptan silindi aklım agelenleri ekledim çoğununda linkinş hatırlamadım tekrara ekliyorum s eni ve bu tarifine bayıldım mutlaka deniyeceğim . Sevgiler...
YanıtlaSilhazırda bulundurulacak bir atıştırmalık olmuş:)) eline sağlık
YanıtlaSilHazırda bulundurulması hoşuma gitti. Yarın deneyeceğim. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilGülnar