Çok pratik ve çok leziz bir yemek oldu bence.Önceki gün yemeğe fazla gelen tavukları değerlendirmek için hazırladım bu sosu.Bahçede biberiyeler öyle güzel görünüyorlardı ki kullanmadan edemedim.Eve geç gelinecek günler için ideal bir yemek oldu.Bakalım sizler nasıl bulacaksınız.
Malzemeler
- 1 paket ince uzun dilimlenmiş tavuk göğsü
- 3 dal taze biberiye
- 1 çay kaşığı garam masala
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- karabiber, pulbiber, deniz tuzu
Yapılışı
- Tavukları alacak büyüklükte bir kaba zeytinyağını ve soya sosunu koyun.
- Biberiyeyi ince ince doğrayın ve bütün baharatlarla birlikte zeytinyağına ekleyip karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz sosa tavukları ilave edip karıştırın.En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.Ben 1 gece beklettim.
- Demir ızgara iyice ısınınca, tavukları sosuyla birlikte ızgaraya aktarın.Ara ara karıştırarak pişirin.
- Lavaş ekmeğini içine tavukları ve mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış salatayı yerleştirip sarın.Dürümünüz hazır.Afiyet olsun.
Yazar caferengigul.blogspot.com
öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim.....
YanıtlaSilaslında bu tür sorumluluklar insana aynı zamanda daha genç olduğumuzu, 17-18 li yaşlara görede epey yol aldığımızı gösteriyor.....:))))...
bu arada tavuk pek lezzetli görünüyor...ellerinize sağlık...
sevgiyle kalın....
eline sağlık olsun
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Etkinlik yorucu oldu ama sizlerin güzel tarifleri ile muhteşem bir arşiv oldu. Bu arda bu tarifinizde çok güzel ellerinize sağlık Sevgiler..
YanıtlaSilımmm nefis yanınada ayran harika olurdu olsada yesem dedim görünce:))) ellerine sağlık canım
YanıtlaSil