24 Nisan 2014 Perşembe

SEBZELİ KEÇİ (KUZU) ETİ ...( KISIK ATEŞTE, KENDİ SUYUNDA )


Şöyle bir baktım da son zamanlarda pek yemek tarifi yazmamışım.Hep tatlı yapmış ve paylaşmışım.Bu gün bu rutini kırmalı dedim ve akşam yemeğimin tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Hem çok pratik hemde çok lezzetli bir et yemeği tarifi.Tek kusuru uzunca bir süreye ihtiyacınızın olması.Çünkü eti uzun sürede, kısık ateşte, kendi suyunda pişireceğiz efendim.Ve öyle lezzetli, öyle lezzetli olacak ki yemelere doyamayacaksınız.Hani parmaklarınızı yiyeceksiniz desem yeridir.Hele pişerken evi kaplayan kokusu...



Malzemeler

- kemikli kuzu eti ( ben keçi kullandım )
- 10 adet arpacık soğan
- 1 adet havuç
- 1-2 avuç bezelye
- 1 dal taze kekik
- 2 adet defne yaprağı
- tuz, karabiber
- zeytinyağı


Yapılışı
  1. Mümkünse bu yemek için döküm tencere kullanmanızı öneririm.Eğer böyle bir tencereniz yoksa tabanı en kalın olan tencerenizi kullanabilirsiniz.
  2. Tencerenin dibine zeytinyağını dökün.Eti tencereye yerleştirin.
  3. Arpacık soğanları soyduktan sonra tencereye yerleştirin.
  4. İrice doğradığınız havucu, bezelyeyi, kekiği ve defne yapraklarını da ilave edin.Tuz ve karabiberini serpiştirip tencerenin kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte et kemikten kendiliğinden ayrılına kadar pişirin.Ben yaklaşık bir buçuk saat pişirdim.Et kendi suyunu salacak ve sizin fazladan su eklemenize gerek kalmayacaktır.
  6. Süre sonunda ocağı kaptın.Ben servis yapmadan önce eti kemiklerden ayırmayı tercih ediyorum.Siz isterseniz o haliyle de servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Yazar caferengigul.blogspot.com

3 yorum:

  1. hımmm nefis bir yemek canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. anamur'da keçi eti, sütü, peyniri herşeyi pek makbuldur....aslında içanadolu'nun aksine sahil kesimindeki keçiler taze otlarla beslendiği için düşünülenin aksine eti yumuşaktır ve lezzetlidir....harika bir tarif olmuş...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için teşekkürler sevgili kiraz ve sevgili mutfağa buyrun.
    Keçi eti bana hep daha hafif ve çok daha lezzetli gelmiştir.Bu taze ot kısmına bende katılıyorum.Kekik kokulu etler kekik yiyen keçilerden geliyor.Bu tarifle öyle yumuşak bir ete ulaşılıyor ki lokum gibi tabiri tam yerini buluyor.

    YanıtlaSil