Bazen kolaya kaçmak gerekir.Şöyle çabuk tarafından sofrayı kurup, günün yorgunluğunu atmak gerekir örneğin.İşte böyle zamanlarda balıktan ala yemek yoktur bence.
Salata da tamamsa şölen tadında bir sofra hazır demektir.
Zat-ı şahanelerinin adı Hennoz ve bu fotoğrafta denizden yeni çıkmış halini görmektesiniz.Pullarını kazıyıp, karın altını temizleyin.Bu şekilde pişirmeye hazırlar.Biz fileto çıkarmayı tercih ettik, yerken uğraşmayalım diye:) Balıkların her iki tarafını eşit oranda mısır unu - beyaz un karışımına bulayıp zeytinyağında kızartıyoruz.İşte bu kadar basit.
Önce kokusu mest eder sizi sonra tadı.Bir lokma balıktan aldınız mı ...bir yudum da buz gibi rakınızdan; yorgunluk kaybolur gider bir bilinmeze doğru.Bir de şiir varsa ve Cemal Süreya ise:
"Öbür günler için bir şey diyemem,
rakı içtiğin gün ölmezsin."
diye fısıldar size her bir yudumda.
hımm.çıtır çıtır yenmezmı canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHem de ne çıtır...
Sil