Bahar Geldi yazımda bahsettiğim bakla tarlam çoştukça çoştu.Bana da onları toplayıp hemen pişirmek düştü.
Sebzeler dalından toplanır toplanmaz pişirilince daha bir lezzetli oluyor bence.Deneme şansınız varsa bir deneyin .Bakalım size de farklı gelecek mi tadı.
Malzemeler
- 1/2 kg taze bakla
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- tuz, pul biber
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su
- Soğanı yemeklik doğrayın.Tencerede zeytinyağıyla kavrulmaya bırakın.
- Siz de bu sırada baklaları ayıklayın.
- Kavrulmuş soğanların üzerine unu ekleyip karıştırdıktan sonra doğramış olduğunuz baklaları da ekleyin.Tencerenin kapağı kapalı vaziyette baklanın rengi değişene kadar kavurun.Ocak kısık ateşte olamalı.
- Sıcak suyu ekleyip baklalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Bakla pişince ocağı kapatıp ince ince doğradığınız dereotunu, tuz ve pul biberi de ekleyin.Ilık servis yapın.
Yazar caferengigul.blogspot.com
kesinliklee..
YanıtlaSildalından taze kopmuş bir sebze ve tüketiciye ulşana kadar, üzerinden kaç gün geçmiş bir ürün asla aynı lezzet olmuyor.:)
çok severim baklayı..
ellerine sağlık canım..
cici hafta sonları..
Ürün yolculuğu sırasında içindeki özsuyunu kaybediyor.Böylece hem daha zor pişiyor, hem de lezzeti azalıyor maalesef.Neyse ki ben çok şanslıyım bir çok gıdaya anımda ulaşabilme lüksüm var.
YanıtlaSilMutlu haftalar.
Afiyet olsun. Baklayi çok severim, ama bizim buralarda susuz ve eskimis (yurtdisindan geldigi için) baklalar satiliyor. Bende almiyorum, o nedenle seneler oluyor taze bakla yemeyeli.
YanıtlaSilBakla, dereotu, zeytinyag.... muhtesem bir tat.
çok lezzetli gozukuyor =) bende beklerim bloguma
YanıtlaSilaşık oldum o tazecik filiz yeşili baklalara :))
YanıtlaSilellerine sağlık mazesim :))
baklalar çıtır çıtır görünüyor, ellerinize sağlık,bu ara başka neler var bahçede? yeni tarifleri bekliyoruz .....tabi havalar güzelleştikçe oraların havası dışarı çekiyor dimi insanı....
YanıtlaSil